Ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, σύμβαση για την πραγματοποίηση του έργου «Ανέγερση Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος». Ο ανάδοχος Ικτίνος ΑΕ προσέφερε έκπτωση 45,84% επί προϋπολογισμού μελέτης 360.000 ευρώ με το ΦΠΑ και θα αρχίσει άμεσα τις εργασίες ανεγέρσεως του Δημοτικού Καταστήματος στο Ασπρόχωμα, δηλαδή ενός διωρόφου κτηρίου, για τη στέγαση του Κοινοτικού Γραφείου, καθώς και για τη δημιουργία χώρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος.

Το κτήριο του Δημοτικού Καταστήματος Ασπροχώματος πρόκειται να κατασκευασθεί σε οικόπεδο που βρίσκεται βορείως του κόμβου Ζαφείρη, στην ανατολική πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Καλαμάτας – Τρίπολης.
Η μελέτη προβλέπει διώροφο κτήριο, ελαφρώς υπερυψωμένο από την τελική στάθμη εδάφους κατά 15 cm περίπου και αυτό έχει τοποθετηθεί σε θέση τέτοια ώστε να εφάπτεται στα πλάγια όρια του οικοπέδου και να απέχει 2,50 μ. από το πίσω όριο αυτού, με συνολική προσμετρώμενη δόμηση 219,95 τ.μ. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει μία αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων, δύο WC κοινού, ένα WC ΑμεΑ, χώρο κουζίνας-κυλικείου και χώρο κλιμακοστασίου. Ο Α΄ όροφος θα περιλαμβάνει το γραφείο του Προέδρου, ένα χώρο συνεδριάσεων και χώρο κλιμακοστασίου.
Προβλέπεται μία είσοδος επί της οδού Αθηνών και περιμετρικά του οικοπέδου θα αναπτυχθούν μικρά και μεγάλα παρτέρια πρασίνου, στα οποία θα τοποθετηθεί υψηλή και πυκνή φύτευση.

1.JPGDSCN3318_Medium.JPG