• Αναζήτηση

Ντ. Νικολάκου: «Η μόνη αναπτυξιακή πρόταση του Νίκα ….ήταν το σχέδιο του Αρτέμη Σώρρα»

Σχετικά με τις δηλώσεις του απερχόμενου Δημάρχου Καλαμάτας κ. Νίκα για την Περιφερειακή Τράπεζα Πελοποννήσου και για το Ελληνοκινεζικό Βιοτεχνολογικό Πάρκο, η κ. Νικολάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Την προσήλωση της περιφερειακής Αρχής και του Πέτρου Τατούλη στα σημαντικά αναπτυξιακά έργα και τις μεγάλες πρωτοβουλίες την γνωρίζουν οι Πελοποννήσιοι πολίτες καλά. Οι άριστες σχέσεις της Πελοποννήσου με κραταίες περιφερείες της Γερμανίας αποδίδουν σήμερα καρπούς με την ίδρυση της Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου, η οποία είναι σχεδιασμένη προκειμένου να υπερβαίνει τις αδυναμίες του χρηματοπιστωτικού συστήματος και να μπορεί να χρηματοδοτεί με κεφάλαια κίνησης τους μικρούς επιχειρηματίες του τόπου μας, χωρίς προσωπικές εγγυήσεις. Την ίδια στιγμή, οι ουσιαστικές συζητήσεις με την κινεζική προεδρεία έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα την συνδιαμόρφωση ενός μεγαλόπνοου σχεδιασμού που προβλέπει την δημιουργία Ελληνοκινεζικού Βιοτεχνολογικού Πάρκου με ταυτόχρονη αναβάθμιση των λιμενικών και σιδηροδρομικών υποδομών που θα το αφορούν, επένδυση που θα φέρει στην Πελοπόννησο περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ και θα αλλάξει ασφαλώς τον επενδυτικό χάρτη.

Από την άλλη πλευρά, εμείς στην Καλαμάτα γνωρίζουμε πολύ καλά την αποστροφή που έχει επιδείξει διαχρονικά ο απερχόμενος δήμαρχος της πόλης μας σε ό,τι μεγαλόπνοο και σημαντικό. Έργα βιτρίνας, το λιμάνι μας χωρίς σχεδιασμό, η παραλιακή μας ζώνη ριμαγμένη, ο Ταύγετος εγκαταλελειμμένος στην τύχη του, ανικανότητα να συμβάλει ο Δήμος στην προσέλκυση έστω και μίας αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Καλαμάτας (έργο που ανέλαβε ολοκληρωτικά η περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Πέτρος Τατούλης),άρνηση για σημαντικά αθλητικά γεγονότα ,αντιτουριστική νοοτροπία και … μιζέρια.

Ήρθε όμως η ώρα της κρίσης. Τώρα που οι Καλαματιανοί θα θυμηθούμε – και θα δείξουμε και σε όλους τους Πελοποννήσιους – την πολιτική του απερχόμενου δημάρχου. Τότε που ο κ. Νίκας έκανε συναντήσεις στο δημαρχείο «με αντικείμενο τις χρηματοδοτικές προτάσεις του Αρτέμη Σώρρα», λέγοντας μάλιστα ότι «ο δήμος υπερθεματίζει για την οικονομική του πρόταση και μελετητικά είναι έτοιμος για έργα εκατομμυρίων ευρώ»! Το λέει και η επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. (http://www.kalamata.gr/enimerosi/nea/2863-ypothesi-sorra.html). Αυτή ήταν και η μόνη αναπτυξιακή πρωτοβουλία Νίκα: το σχέδιο Σώρρα!

ΥΓ: Κύριε Δήμαρχε, σας θέτουμε δημόσια ερώτημα άλλη μια φορά και περιμένουμε να απαντήσετε ποιες ήταν οι σχέσεις σας και πόσα χρήματα του δώσατε για τις σκουπιδομεταφορές της Καλαμάτας ; Πως διαχειριστήκατε τα 7εκ ευρώ ; Όταν πληροφορηθήκατε ότι υπάρχουν ποινικές διώξεις , πώς δικαιολογείται την στάση σας να συνεχίζετε να δίνετε αναθέσεις; Πού βρίσκεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης ;

Υπεύθυνη επικοινωνίας Νέας Πελοποννήσου Κωνσταντίνα Νικολάκου

Ροή Ειδήσεων