Επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Oμάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με δυο βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, που ήταν παρατατεταγμένοι στη Βασιλίσσης Σοφίας,

Η ίδια ομάδα προκαλεί φθορές σε στάσεις λεωφορείων και υποκαταστήματα τραπεζών επί της οδού Πανεπιστημίου. Τα ΜΑΤ κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ την ίδια στιγμή η μαθητική πορεία ολοκληρώθηκε στη συμβολή Πανεπιστημίου και Αιόλου.

Η ομάδα των νεαρών που προκάλεσε τα μικρής έκτασης επεισόδια απομακρύνθηκε προς τα Εξάρχεια.

Μετά το τέλος της πορείας, σταδιακά δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι.

Νωρίτερα συγκέντρωση των μαθητών πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε πορεία προς τη Βουλή απο μαθητές των λυκείων της Αττικής. Οι μαθητές διαδηλώνουν ενάντια στις σχεδιαζόμενες αλλαγές του υπουργού Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, απαιτούν: Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου,  με λιγότερες επιλογές. Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ. Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν μαθητές από λύκεια της Αττικής.Συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν μαθητές από λύκεια της Αττικής.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια σας από τα σχολεία», οι περίπου 2.000 διαδηλωτές κινούνται μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα. Μάλιστα παρότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, οι μαθητές άλλαξαν αιφνίδια το δρομολόγιο της πορείας τους. Η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται τμηματικά.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια σας από τα σχολεία», οι περίπου 2.000 διαδηλωτές κινούνται μέσω της οδού Σταδίου προς το ΣύνταγμαΜε κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια σας από τα σχολεία», οι περίπου 2.000 διαδηλωτές κινούνται μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα

Παρότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, οι μαθητές άλλαξαν αιφνίδια το δρομολόγιο της πορείας τουςΠαρότι η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, οι μαθητές άλλαξαν αιφνίδια το δρομολόγιο της πορείας τους

Οι μαθητές ζητούν να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμουΟι μαθητές ζητούν να μην κατατεθεί το σχέδιο νόμου

Με πανό στα χέρια φωνάζουν συνθήματαΜε πανό στα χέρια φωνάζουν συνθήματα

Στιγμιότυπο από την πορεία

Πηγή: Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο -Μολότοφ εναντίον ΜΑΤ [εικόνες] | iefimerida.gr