• Αναζήτηση

Τρεις στους τέσσερις αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία (video)

 

Τρεις στους τέσσερις οφειλέτες του δημοσίου αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία. Και αυτό γιατί εξαιτίας της οικονομικής κατάστασής τους δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους στη ρύθμιση των 12 δόσεων, τη μοναδική που είναι σε ισχύ.

Από τα 4 εκατομμύρια οφειλετών της εφορίας και των ασφαλιστικών ταμείων, μόλις το 1 εκατομμύριο έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους, είτε πρόκειται για χρέη στην εφορία είτε για ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Επιπλέον, 300.000 έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, που θεσπίστηκε το 2015, επειδή αδυνατούν να ανταποκριθούν ταυτόχρονα στις τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και σε εκείνη της καταβολής των δόσεων.

Με δεδομένο ότι οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν, η κυβέρνηση αναγκάζεται να ζητήσει από τους δανειστές νέα ρύθμιση, προκειμένου να ενταχθούν σε αυτή όσοι πραγματικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πάγια θέση των θεσμών είναι η διαφωνία με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις, καθώς θεωρούν ότι αυξάνονται τα χρέη στο δημόσιο. Από την κυβέρνηση ζήτησαν να κάνει το σχέδιο που θα λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια, εισοδηματικά, περιουσιακά και βιωσιμότητας, προκειμένου στη νέα ρύθμιση να ενταχθούν όσοι αποδεικνύουν ότι μπορούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε βάθος χρόνου.

Πηγή: Τρεις στους τέσσερις αδυνατούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην εφορία | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων