• Αναζήτηση

Εκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη

Συνέρχεται από την Τρίτη 19 έως και την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης 19 Μαρτίου, από ώρας 6:30 έως 8:30, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους, θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, και θα εκλεγούν τα μέλη της εξ Αρχιερέων Επιτροπής για τις ανακοινώσεις στον Τύπο.
Θα ακολουθήσει η Εισήγησις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με θέμα: «Διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συμφώνως προς την από 16ης Νοεμβρίου απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος». Μετά το διάλειμμα θα διεξαχθεί συζήτηση επί της Εισηγήσεως και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Την επομένη, Τετάρτη 20 Μαρτίου, ώρα 9:00, θα αναγνωσθούν και επικυρωθούν τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας και στη συνέχεια η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην πλήρωση των κενών Ιερών Μητροπόλεων: α. Σισανίου και Σιατίστης, β. Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, γ. Περιστερίου, και τυχόν κενωθησομένων Ιερών Μητροπόλεων.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, μετά την ανάγνωση και επικύρωση των Πρακτικών της προηγουμένης Συνεδρίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος θα προβεί στην εκλογή Βοηθών Επισκόπων παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ταις Ιεραίς Μητροπόλεσι της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ακολούθως θα ασχοληθεί με την ψήφιση Κανονισμών και τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

Πηγή: Εκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου την ερχόμενη Τρίτη | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων