• Αναζήτηση

Russia-gate αλά ιταλικά; Σχέδιο μυστικής χρηματοδότησης της Λέγκα του Σαλβίνι από τον Πούτιν

Σχέδιο μυστικής χρηματοδότησης της Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι από τον Βλαντίμιρ Πούτιν αποκαλύπτει το ιταλικό περιοδικό L’ Espresso.

Όπως αναφέρεται σε έρευνα των δημοσιογράφων Τζιοβάνι Τίτσιαν και Στέφανο Βέρτζινε ενόψει της δημοσίευσης βιβλίου τους με τίτλο “Το μαύρο βιβλίο της Λέγκα” το ακροδεξιό κόμμα του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης ενδέχεται να έχει λάβει μεγάλη χρηματοδότηση από τη ρωσική κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι στα τέλη του 2018 ο πρώην εκπρόσωπος του Ματέο ΣαλβίνιΤζιανλούκα Σαβοϊνι, διαπραγματευόταν την αγορά φορτίου ρωσικών καυσίμων με την οποία θα συγκάλυπτε μια χρηματοδότηση τριών εκατομμυρίων ευρώ της Λέγκα.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο όταν ο Σαλβίνι κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα πήγε στην έδρα των μεγαλύτερων ρωσικών πετρελαιοβιομηχανιών. Ενώ το επόμενο επεισόδιο εκτυλίχθηκε στις 18 Οκτωβρίου, όταν δημοσιογράφοι του L’ Espresso πήραν μυρωδιά μια συνάντηση στη ρωσική πρωτεύουσα μεταξύ έξι κορυφαίων Ιταλών και Ρώσων πολιτικών.

Οι δύο δημοσιογράφοι εξηγούν, βέβαια, ότι αν και έγινε η συνάντηση, δεν είναι σίγουρο αν ολοκληρώθηκε το deal. Το σίγουρο είναι το σχέδιο στήθηκε σε Ρώμη, Μιλάνο και Μόσχα και ότι ο στόχος, όπως λένε, ήταν «η μυστική υποστήριξη του κόμματος του Σαλβίνι».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα ούτε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, αλλά ούτε και το Κρεμλίνο.

Πηγή: Russia-gate αλά ιταλικά; Σχέδιο μυστικής χρηματοδότησης της Λέγκα του Σαλβίνι από τον Πούτιν | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων