• Αναζήτηση

Ο Αναστασιάδης ζητά βοήθεια από τον Γιούνκερ για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είναι σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το θέμα της προώθησης κατοχύρωσης του χαλουμιού, δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου.

«Ο φάκελος που αφορά στο προϊόν ονομασίας προέλευσης “φάκελος χαλουμιού” πρέπει να προωθηθεί και η κυβέρνηση κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, στις οποίες χρειάζεται να προβεί», είπε η κ. Βασιλείου, σχολιάζοντας δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», σύμφωνα με το οποίο ο κ. Αναστασιάδης έστειλε επιστολή στον κ. Γιούνκερ σε μια προσπάθεια να ξεμπλοκάρει το θέμα του φακέλου του χαλουμιού και να προχωρήσει η κατοχύρωση του προϊόντος ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης.

Η Κομισιόν δημοσίευσε την αίτηση καταχώρισης της ονομασίας χαλούμι στις 28 Ιουλίου 2015 και από τότε το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα.
Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η αίτηση έχει μπλοκάρει στις Βρυξέλλες, λόγω της διασύνδεσής της με τον κανονισμό της «Πράσινης Γραμμής» για σκοπούς ελέγχου της εμπορίας των προϊόντων που παράγονται στα κατεχόμενα.

Πηγή: Ο Αναστασιάδης ζητά βοήθεια από τον Γιούνκερ για την κατοχύρωση του χαλουμιού ως ΠΟΠ Κύπρου | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων