• Αναζήτηση

Την επαναλειτουργία της ιστορικής παραθαλάσσιας ταβέρνας το «Ακρογιάλι», στη Μεθώνη ζητάει ο Δ. Καφαντάρης

Με αίτημα την επαναλειτουργία της ιστορικής παραθαλάσσιας ταβέρνας το «Ακρογιάλι», στη Μεθώνη , ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης , εκφράζοντας και στηρίζοντας την τοπική κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν (Τοπική Κοινότητα Μεθώνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Μεθώνης, Σύλλογος Ι. Καποδίστρια, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Αλιέων), απέστειλε επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά, την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σε όλους τους βουλευτές του νομού και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου . Στην επιστολή του, ο κ. Καφαντάρης τονίζει , «η μικρή ψαροταβέρνα το «Ακρογιάλι», στη Μεθώνη , έχει εξελιχθεί σε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και συμβάλει στη βελτίωση της τοπικής οικονομίας, ενώ μέσω αυτής προβάλλεται στους τουρίστες η ιστορία της περιοχής και του κάστρου της Μεθώνης. Το κλείσιμο της μικρής ψαροταβέρνας είχε σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομική ζωή της πόλης αλλά και στην λειτουργία της παραλίας της Μεθώνης». Ο Δήμαρχος ζητάει από την Υπουργό, άμεσα το κτήριο που στεγάζει την ταβέρνα, να αποχαρακτηριστεί από κατεδαφιστέο, κατά την κρίση του Υπουργείου, ώστε να μπορεί το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας να δημοπρατήσει την επαναλειτουργία της.

Όπως είναι γνωστό, στην παραλία της Μεθώνης και συγκεκριμένα εντός της ζώνης λιμένος, μπροστά από το κάστρο , υπάρχει η ιστορική ταβέρνα το «Ακρογιάλι», η οποία λειτουργούσε από το 1950 έως και το 2017. Τα τελευταία δύο χρόνια παραμένει κλειστή, παρά το γεγονός, ότι το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, ως ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου ακινήτου, με απόφασή του, προχώρησε στην δημοπράτηση της λειτουργίας του.

Η δημοπράτηση δεν κατέστη δυνατή, διότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν την ενέκρινε, επικαλούμενη την άρνηση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο θεωρεί τη συγκεκριμένη επιχείρηση «ξένο σώμα» για την περιοχή.

Ο αγώνας για την επαναλειτουργία της παραδοσιακής ταβέρνας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθεί το πάνδημο αυτό αίτημα.

Ροή Ειδήσεων