• Αναζήτηση

Η Βουλγαρία βούλιαξε από Ινδούς τουρίστες -Μέτα από γυρίσματα ταινίας του Bollywood στη Σόφια

Δεκαπέντε βουλγαρικά κέντρα αδειών εισόδου (visa center) θα εγκαινιαστούν στην Ινδία τον επόμενο μήνα (Μάρτιο 2019), για να εξυπηρετούν τον αυξανόμενο αριθμό των τουριστών από τη χώρα αυτή, που επιθυμούν να επισκεφθούν τη Βουλγαρία.

Αυτό ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζαχαρίεβα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων Sushma Swaraj.

Το ενδιαφέρον των Ινδών για τη Βουλγαρία ως τουριστικό προορισμό αυξάνεται σταθερά, έπειτα από τα γυρίσματα ταινιών του Bollywood στη Σόφια, δήλωσε η κ Ζαχαρίεβα, εκφράζοντας την ικανοποίησή της γι αυτή την εξέλιξη.

Η κ. Ζαχαρίεβα συζήτησε με τον Ινδό υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων διμερή και περιφερειακά θέματα, καθώς και ζητήματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος που συγκεντρώνουν το κοινό ενδιαφέρον των δύο πλευρών και συμφώνησαν σε συγκεκριμένα βήματα προώθησης της διμερούς συνεργασίας σε τομείς όπως η οικονομία, η επιστήμη, η παιδεία και η γεωργία.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Ζαχαρίεβα υπενθύμισε ότι το 2018 η αύξηση του διμερούς εμπορίου ήταν 22% σε σχέση με το 2017 και τόσο η ίδια, όσο και ο Ινδός υπουργός, υπογράμμισαν ότι το επίπεδο των εμπορικών σχέσεων είναι ένα εξαιρετικό σημείο στις διμερείς σχέσεις, το οποίο έχει περιθώρια να βελτιωθεί. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισαν πως η συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς της Τεχνολογίας των Πληροφοριών και της φαρμακοβιομηχανίας κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Η κ. Ζαχαρίεβα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα διοργανωθεί οικονομικό φόρουμ Βουλγαρίας – Ινδίας με τη συμμετοχή επιχειρηματικών αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες και πρόσθεσε πως στο μέλλον πρόκειται να επισκεφθεί την Ινδία.

Πηγή: Η Βουλγαρία βούλιαξε από Ινδούς τουρίστες -Μέτα από γυρίσματα ταινίας του Bollywood στη Σόφια | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων