• Αναζήτηση

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε, σήμερα Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας Ιβέτα Χρίτσοβα, συνοδεύομενη από τους Επιτίμους Προξένους της χώρας αυτής Φαίδωνα Κουνινιώτη, αρμόδιο για την Πελοπόννησο και Σταύρο Πατεράκη, αρμόδιο για την Κρήτη. Η κυρία Χρίτσοβα συναντήθηκε με το Δήμαρχο, με τον οποίο συζήτησαν επί ικανό χρονικό διάστημα, σε πολύ καλό κλίμα, θέματα συνεργασίας μεταξύ της Σλοβακίας και της περιοχής μας σε ζητήματα τουρισμού, εξαγωγών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων της Καλαμάτας και της περιοχής της, φοιτητικής κινητικότητας μεταξύ Πανεπιστημίων της Σλοβακίας και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της περιοχής μας κ.ά.

Ο Δήμαρχος περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καλαμάτα και η περιοχή της, επεσήμανε τη φιλική διάθεση των Ελλήνων απέναντι στους Σλοβάκους, επαίνεσε τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτύχει η Σλοβακία στον οικονομικό τομέα και τόνισε την επιθυμία του Δήμου Καλαμάτας να προωθήσει τις σχέσεις με τη χώρα αυτή, καθώς στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται αξιόλογες επιχειρήσεις με προϊόντα, των οποίων η κατανάλωση έχει ευεργετικές συνέπειες για την υγεία του ανθρώπου, στο πλαίσιο της Μεσογειακής Δίαιτας. Συμφωνήθηκε δε να επιδιωχθεί η περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών και λοιπών σχέσεων, με αμοιβαίο όφελος.
Ο Δήμαρχος προσέφερε στην Πρέσβειρα γλυπτό που αναπαριστά λεπτομέρεια της σφραγίδας της Μεσσηνιακής Γερουσίας και φέρει το «ριζωμένο σταυρό» και τις λέξεις «Πατρίς και δικαίωμα», καθώς και τοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα. Έλαβε δε από την κυρία Χρίτσοβα ένα κρυστάλλινο μπολ, παραδοσιακό προϊόν της Σλοβακίας και μία έκδοση που αναφέρεται στα οικονομικά επιτεύγματα της χώρας αυτής.

DSC_0799_Medium.JPGDSC_0806_Medium.JPGDSC_0820_Medium.JPG

 

Ροή Ειδήσεων