• Αναζήτηση

Βραδιά τραγουδιού απόψε με την Φανή Αντωνέλου στις «Μουσικές του Κόσμου»

Οι «Μουσικές του Κόσμου» συνεχίζουν το ταξίδι τους σήμερα Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 21:00, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας (Υπαπαντής 23).

Ο κύκλος συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα συνεχίσει το δρόμο του στον κόσμο του τραγουδιού, ξεκινώντας από τον Franz Schubert και τα βιεννέζικα σαλόνια του Ρομαντισμού, θα διασχίσει τη Γερμανία των μέσων του 19ου αιώνα με τη συντροφιά του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη-ποιητή Robert Schumann και, ύστερα, αφού θα αφουγκραστεί τους ήχους της Belle Epoque (της «Όμορφης εποχής») των Παρισίων μέσα από τα «ελληνικά» τραγούδια του Maurice Ravel, θα περάσει στα βιαστικά από τη σκοτεινή, αλλά συνάμα ενδιαφέρουσα, εποχή του Μεσοπολέμου στο Παρίσι, με οδηγούς τα τραγούδια του Françis Poulenc.
Θα μεταβεί, επίσης, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, μέσα από τα «παιδικά» τραγούδια του Leonard Bernstein, πριν ξαναγυρίσει στο σήμερα, στον Ίωνα Μαρμαρινό και το έργο του “The Horses”. Θα είναι ένα μεγάλο ταξίδι στην κρυφή γοητεία του τραγουδιού.
Ταξιδευτές η πολυβραβευμένη σοπράνο Φανή Αντωνέλου και ο διακεκριμένος πιανίστας Απόστολος Παληός.

Οι «Μουσικές του Κόσμου» είναι ένας κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με το σύλλογο «Τέρψις».
Ο κύκλος φέτος είναι αφιερωμένος στην ανθρώπινη φωνή. Η ανθρώπινη φωνή, από τους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι και σήμερα, αποτέλεσε και αποτελεί αφορμή, έμπνευση, λόγο και αιτία για τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του γήινου πολιτισμού. Ο λόγος, η ποίηση, το τραγούδι, η προσευχή, το γλέντι, η χαρά, ο πόθος, το παραμύθι, ο θρήνος, το μοιρολόι, ο πόνος από τη στιγμή της γέννησης μέχρι και το τέλος του κόσμου, εκφράζονται και εκφέρονται με τον ήχο της ανθρώπινης φωνής….
Αυτός είναι και ο στόχος του φετινού κύκλου… «Η ανθρώπινη φωνή της μοναξιάς και της σιωπής…», όπως έγραψε το 1932 στο συννεφιασμένο Λονδίνο ο Γιώργος Σεφέρης.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση του κύκλου έχει αναλάβει η Κατερίνα Παλαιολόγου.

 

Ροή Ειδήσεων