• Αναζήτηση

Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου – WRO 2019

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής φέτος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στην Καλαμάτα και φιλοξενήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά. Συμμετείχαν 200 περίπου μαθητές από την περιφέρεια Πελοποννήσου σε 5 διαγωνιστικές κατηγορίες.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019 έχει τρεις κατηγορίες για μαθητές Δημοτικού:

* Ανοικτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

* Παράλληλη ανοικτή κατηγορία «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

* Κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2», για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

Ενώ για μαθητές Γυμνασίου 2 κατηγορίες:

* Πρωτέας

* Οι δρόμοι του κρασιού στη Βόρεια Ελλάδα

Οι μαθητές Δημοτικού από όλη την περιφέρεια παρουσίασαν τις ιδέες και τις εντυπωσιακές κατασκευές τους, αποδεικνύοντας για ακόμα μια χρονιά το υψηλό επίπεδο των ομάδων. Αντίστοιχα στις κατηγορίες του Γυμνασίου, οι ομάδες διαγωνίστηκαν στην επίλυση μιας πολύ απαιτητικής άσκησης για την οποία δούλευαν αρκετούς μήνες.

Ο Όμιλος Ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συμμετείχε με 4 ομάδες στις κατηγορίες του Δημοτικού. Στην ανοικτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά» η ομάδα με τους: Μαριλένα Κουτέλα, Βασιλική Μπαλαφούτη, Εριέττα Θεόκα, Απόλλωνα Μάλαμα, Ξενοφώντα Μανωλόπουλο και προπονητή τον Κώστα Κοτταρίδη κατέλαβε την 1η θέση. Στην κατηγορία «Ποδόσφαιρο 2×2» συμμετείχαν 3 ομάδες του σχολείου μας. Οι Νικόλαος Κωστολιάς και Δημήτριος Κωστόπουλος κατέλαβαν την 4η θέση. Επίσης συμμετείχαν οι Θανάσης Κουλιέρης, Δημήτριος Θεόκας, Αναστάσιος Σολδάτος, Απόστολος Καρτσώνης και Ηλίας Ζερβάκος. Στην κατηγορία του Γυμνασίου συμμετείχαν οι Δήμητρα Μανωλοπούλου, Γιώργος Ξυνός, Έκτορας-Πάρις Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Γιώργος Σάρλης και Ευσταθία Θεοδωρακοπούλου.

Μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών σε όλες τις Περιφέρειες θα ανακοινωθεί πόσες ομάδες από κάθε περιφέρεια θα προκριθούν στον Τελικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Αθήνα στις 23 & 24 Φεβρουαρίου 2019.

Ανοικτή κατηγορία Δημοτικού : «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά»

Ροή Ειδήσεων