• Αναζήτηση

Στα Σκόπια ανέβασαν και τη σημαία του ΝΑΤΟ έξω από το κυβερνητικό κτίριο

Σε γορογούς ρυθμούς προχωρούν τα Σκόπια για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς από σήμερα στο κυβερνητικό κτίριο κυματίζει και η σημαία του ΝΑΤΟ.

Πραγματοποιήθηκε έπαρση σημαίας παρουσία του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ.

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε πως η προσχώρηση της ΠΓΔΜ στην Συμμαχία αποδεικνύει πως βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς την ανάπτυξη, επηρεάζοντας βαθιά το μέλλον των σημερινών αλλά και των επόμενων γενεών.
Προσέθεσε πως η χώρα κατάφερε να επιστρέψει στον κύριο «αυτοκινητόδρομο» με προορισμό την Ευρώπη, ενώ μέχρι πρότινος αγκομαχούσε στον βοηθητικό δρόμο, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο MIA.

Παράλληλα με την έπαρση της νατοϊκής σημαίας από την πρόσοψη του κτίσματος έχει αφαιρεθεί η επιγραφή «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με την προοπτική να αντικατασταθεί από το καινούργιο συνταγματικό όνομα, που προσθέτει τον προσδιορισμό «Βόρειας».

Την ίδια στιγμή η πλευρά των Σκοπίων περιμένει την διακοίνωση από την ελληνική πλευρά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει πως θα σταλεί χθες Δευτέρα.

 

Ροή Ειδήσεων