• Αναζήτηση

Πρόγραμμα και υποψηφίους για το δήμο Πύλου – Νέστορος παρουσίασε ο Ηλίας Κανάκης (video)

Τους πρώτους υποψήφιους του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση» και τους βασικούς πυλώνες τους προγράμματός του για το δήμο Πύλου – Νέστορος παρουσίασε ο Ηλίας Κανάκης σε μεγάλη συγκέντρωση. 

Μικρή αποδείχθηκε η αίθουσα του «Μηδέν» στην Πύλο για την πρώτη προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση», καθώς εκατοντάδες δημότες του δήμου Πύλου – Νέστορος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του επικεφαλής του συνδυασμού, Ηλία Κανάκη.

Η μαζική ανταπόκριση απλού κόσμου στο προσκλητήριο του Ηλία Κανάκη, αλλά και η ποιότητα του ψηφοδελτίου του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση» δείχνουν ότι ο συνδυασμός του Ηλία Κανάκη αποτελεί το φαβορί για τη νίκη στις ερχόμενες εκλογές.

Η ομιλία Κανάκη

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ηλίας Κανάκης παρουσίασε επιγραμματικά τους βασικούς πυλώνες του προγράμματός του.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Κανάκης σημείωσε:

«Η Παρουσία σας σήμερα εδώ μας τιμά ιδιαίτερα, είναι ξεχωριστή για εμένα και τους Συνεργάτες μου .

Μας οπλίζει με ΔΥΝΑΜΗ, ΘΑΡΡΟΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ να συνεχίσουμε το αγώνα και να επιτύχουμε όλοι μαζί ένα καλύτερο ΑΥΡΙΟ για τον Δήμο μας.

Ο Συνδυασμός μας «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ » θα είναι ο Νικητής των εκλογών στις 19 Μαΐου.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την ταυτότητα του Δήμου μας , να απαξιώσουμε τις παλαιωμένες νοοτροπίες και να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο των χαμένων ευκαιριών για τον Δήμο Πύλου-Νέστορος .

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε τα εγκαταλειμμένα χωριά μας, να βελτιώσουμε την Δημοτική & Αγροτική Οδοποιία ώστε να προάγουμε την προσβασιμότητα των πολιτών προς τα σπίτια και τα κτήματα τους .

Δεν σας κρύβω πόσο προβληματίστηκα να εμφανιστώ σήμερα μπροστά σας , όχι γιατί δεν ξέρω τι να σας πω αλλά γιατί τα προβλήματα που μας κατακλύζουν είναι τόσα πολλά που δεν ξέρω από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

Συνοπτικά σας αναφέρω παρακάτω εν τάχει τους κυριότερους αναπτυξιακούς άξονες στους οποίου προτίθεμαι να εστιάσω την πολιτική μου:

ΑΞΟΝΑΣ 1ος : ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή μας , μετά λύπης διαπιστώνω ότι ο τουρισμός έχει μπει στον αυτόματο πιλότο. Ένα τόσο σημαντικό εργαλείο Ανάπτυξης κατάντησε έρμαιο της αδράνειας και της έλλειψης Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Για την αποκατάσταση του προβλήματος ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ μας είναι να ενεργήσουμε με τρόπο ώστε να καταφέρουμε να επεκτείνουμε την τόσο μικρή Τουριστική Περίοδο και μέσω των εμπειριών , των Δράσεων και την Εφαρμογή Ορθής Αναπτυξιακής Πολιτικής να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του Τουριστικού μας Προϊόντος και να συμβάλλουμε θετικά στην Εξωστρέφεια και την Προβολή του στις Χώρες του Εξωτερικού.

ΑΞΟΝΑΣ 2ος : ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Κατά την Διάρκεια της θητείας μου στόχος είναι με κάθε δυνατό τρόπο να επιτευχθεί η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας των Δημοτών μας , η εφαρμογή της κατάλληλη κοινωνικής προστασίας, ο κοινωνικός διάλογος, και η προώθηση της απασχόλησης.

Δέσμευση μου είναι να εφαρμόσω την ορθή Κοινωνική Πολιτική δίνοντας Προτεραιότητα σε αυτούς που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Για παράδειγμα όταν εντός του Δήμου μας διαπιστώνονται στην ίδια οικογένεια δυο άνεργα μέλη αυτά θα προηγούνται σε οποιαδήποτε θέση εργασίας παρουσιαστεί στο Δήμο μας ανεξαρτήτως Πολιτικών Πεποιθήσεων ή Προτιμήσεων .

Στόχος μας είναι η σταδιακή εξασφάλιση της «ανάπτυξης χωρίς αποκλεισμούς» με υψηλά επίπεδα απασχόλησης και μείωση του αριθμού των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή με τον κίνδυνο του κοινωνικού αποκλεισμού.

ΑΞΟΝΑΣ 3ος :ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Κύριο Μέλημα μας είναι να φέρουμε το Δήμο κοντά τον Δημότη. Για τη σωστή και ουσιαστική ενημέρωση των δημοτών, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση και την εξοικονόμηση χρόνου, δεσμευόμαστε να ιδρύσουμε το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη .

Οι Κυριότερες λειτουργίες του Γραφείου Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης θα είναι οι έξης :

  • Να απαντά σε απορίες και ερωτήματα των δημοτών.
  • Να δέχεται και να σημειώνει υποδείξεις τις οποίες θα διαβιβάζει στα αρμόδια όργανα του Δήμου.
  • Να λαμβάνει και να καταγράφει όλα τα προβλήματα ή αιτήματα του δημότη και να τα προωθεί για άμεση, γρήγορη και αποτελεσματική επίλυση τους, να παρακολουθεί το χειρισμό τους και να πληροφορεί το δημότη για τα αποτελέσματα.
  • Να ενημερώνει για τα έργα που πραγματοποιούνται εντός των ορίων του.

Το Γραφείο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης του Δημότη θα στοχεύει στη διαρκή βελτίωση της αποδοτικότητας της δημοτικής υπηρεσίας και της συνολικής ποιοτικής αναβάθμισης της εξυπηρέτησης των κατοίκων.

ΑΞΟΝΑΣ 4ος : ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Εδώ θα δώσουμε τα ρέστα μας και θα επικεντρώσουμε την Αναπτυξιακή μας Προσπάθεια. Είναι επιτακτική η ανάγκη να παρέμβουμε άμεσα γιατί η Πρωτογενής Παράγωγη του Δήμου μας έγινε έρμαιο της αδιαφορίας & εγκατάλειψης.

Δέσμευση μας είναι η Δημιουργία αυτοτελούς Γραφείου Αγροτικής Παραγωγής & Νέων Καλλιεργειών με αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Οι κυριότερες λειτουργίες του Γραφείου θα είναι :

-Να Ερευνά και να μελετά κάθε θέμα για την ανάπτυξη της γεωργίας, καθώς και τη διατήρηση του γεωργικού πληθυσμού στις εστίες του.

-Να Προωθεί προγράμματα εγκατάστασης νέων αγροτών και να μεριμνά για τη σύνδεση αγροτικής παραγωγής και τουριστικής ανάπτυξης.

-Να    Συνεργάζεται με την Τεχνική υπηρεσία για τη μελέτη και εκτέλεση έργων τεχνικής υποδομής και τοπικής σημασίας, που αφορούν στη γεωργία και ιδίως αυτών που σχετίζονται με την αγροτική οδοποιία.

-Να  Μεριμνά για την καλύτερη οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων στο πλαίσιο σχεδίων βελτίωσης.

-Να Συνεργάζεται  με τους αγρότες, τις συνεταιριστικές οργανώσεις, καθώς και με ιδρύματα έρευνας της αγροτικής παραγωγής τους για την διερεύνηση και επισήμανση των τεχνικών και οικονομικών προβλημάτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

-Να  Παρέχει τεχνική βοήθεια για την εφαρμογή βελτιωμένων μεθόδων εργασίας, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων και τη μείωση κόστους παραγωγής τους.

-Να  Μεριμνά για την οργάνωση των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και την εν γένει αντιμετώπιση των προβλημάτων στα διάφορα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας , στα πλαίσια των εκάστοτε εφαρμοζομένων προγραμμάτων γεωργικής και κτηνοτροφικής ανάπτυξης.

Μέσα από την Τεχνογνωσία που Διαθέτουμε θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να επιτύχουμε την αύξηση της Παραγωγής και κατά συνεπεία του Παραγόμενου Πλούτου.

ΑΞΟΝΑΣ 5ος : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Δέσμευση μας είναι η επιβολή στο πλαίσιο 3ετίας της πολιτικής Εφαρμογής Μηδενικών τελών για κάθε Νέα Επιχείρηση που θα εγκατασταθεί ιδιαιτέρως σε δυσμενή Σημεία του Δήμου μας.

Οποιαδήποτε νέα Επιχείρηση επιθυμεί να Δραστηριοποιηθεί στην Περιοχή μας θα επιδοτείτε μέσα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για την Διασφάλιση αφενός της βιωσιμότητάς της και συνεπώς την ταυτόχρονη παράγωγη οφέλους για το σύνολο της Τοπικής Κοινωνίας .

Στόχος είναι η Βελτίωση της Προσβασιμότητας από Στεριά , Θάλασσα και Αέρα.

Επιπλέον ήρθε η ώρα για την Επαναλειτουργία το Δημοτικού Γηροκομείου στο Σουληνάρι κάτι που το έχει ανάγκη η Τρίτη Ηλικία και το Χρειάζεται ο Δήμος μας.

ΑΞΟΝΑΣ 6ος –ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στόχος μας είναι η Δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας ως υπεύθυνη λόγω της αρμοδιότητάς της για την εποπτεία των δημόσιων χώρων του Δήμου μας, την εξασφάλιση της λειτουργικότητας, καθώς και για την γενική ασφάλεια των πολιτών.

Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε την Πολιτιστική μας Κληρονομιά .

Να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα .

Το τρίπτυχο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ –ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ για την επίτευξη των στόχων μας, την Εξωστρέφεια του Δήμου μας και αύξηση της Ανταγωνιστικότητας των Τοπικών μας Προϊόντων.

Ήρθε η ώρα να δοθεί ΤΕΛΟΣ στις παρεούλες , τις εργολαβικές συνάφειες και τις συγγενικές εξυπηρετήσεις.

Ήρθε η ώρα να επαναλειτουργήσουμε το Δήμο με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ –ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΡΓΑ – ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ.

Ο Νίκος Καζαντζάκης πολύ σοφά έλεγε πως «Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ»

Δυστυχώς αυτό έχουμε πάθει κι εμείς οι Δημότες του Δήμου Πύλου-Νέστορος».

Οι υποψήφιοι

Ακολούθως ο κ. Κανάκης παρουσίασε τους πιο κάτω υποψήφιους του συνδυασμού του: 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

-ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

-ΛΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΙΛΟΧΩΡΙΩΝ

-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

-ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

-ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΘΩΝΗΣ

-ΔΗΛΕΣ ΣΠΥΡΟΣ

-ΖΕΡΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

-ΜΠΑΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΩΝΗΣ

-ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

-ΜΠΛΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

-ΣΑΡΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΤΣΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΑΣ

-ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

-ΓΑΡΑΤΖΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

-ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΜΕΝΕΓΟΥ ΜΑΡΙΑ

-ΦΟΥΡΤΟΥΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ

-ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΥΛΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ –ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

-ΚΑΡΚΑΤΖΟΥΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

-ΚΑΣΤΟΡΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ

-ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-ΛΑΖΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-ΛΙΓΓΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

-ΛΙΓΓΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

-ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

-ΠΕΤΟΥΜΕΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

-ΣΑΡΡΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ροή Ειδήσεων