• Αναζήτηση

Και τώρα, ο «Φοίβος»: Κακοκαιρία διαρκείας, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ο «Φοίβος» παίρνει τη… σκυτάλη στα κύματα κακοκαιρίας. Θα πλήξει τη χώρα από την Τρίτη έως την Κυριακή και θα «φέρει» βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Η θερμοκρασία θα πέσει στα τέλη της εβδομάδας και θα πέσουν χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα επηρεάσουν τον καιρό έως την Κυριακή (27/1). Τα κύρια χαρακτηριστικά του «Φοίβου», όπως ονόμασε το νέο κύμα κακοκαιρίας η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα είναι οι βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας και οι καταιγίδες, αλλά και οι χαλαζοπτώσεις κατά τόπους, που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα όμως, από το βράδυ της Τρίτης (22/1) έως το Σάββατο (26/1) θα πνέουν στο Αιγαίο νοτιάδες θυελλώδεις, έως πολύ θυελλώδεις, εντάσεως 8-9 μποφόρ. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου στα βόρεια της χώρας.

Την Τετάρτη (23/1) και την Πέμπτη (24/1) το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί γρήγορα βορειοανατολικά και ξεκινώντας από τις ακτές τις Λιβύης θα φτάσει στην Βουλγαρία το βράδυ της Πέμπτης. Αυτό το διήμερο αναμένονται βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν και πάλι στα βόρεια ορεινά. Κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έως 8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Από την Παρασκευή (25/1) έως το μεσημέρι της Κυριακής (27/1) νέο χαμηλό βαρομετρικό, κινούμενο από την Ιταλία προς την Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας. Βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, αρχικά στο Ιόνιο και στη συνέχεια στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως το Σαββάτο, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα της Κυριακής, όταν τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Η βελτίωση όμως θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται νέα κακοκαιρία.

Πηγή: Και τώρα, ο «Φοίβος»: Κακοκαιρία διαρκείας, με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων