• Αναζήτηση

Δημιουργία Ελληνοκινεζικού επιχειρηματικού πάρκου στην Πελοπόννησο (video)

«Σπουδαία επιτυχία η συμφωνία Τατούλη με την Κίνα για τη δημιουργία Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πελοπόννησο»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε επίσης τη συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου του Chongqingτης Κίνας, η οποία επετεύχθη κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα, για την δημιουργία του πρώτου Ελληνοκινεζικού Επιχειρηματικού Πάρκου στην Πελοπόννησο. Για το σχέδιο αυτό, που θα έχει προϋπολογισμό 680 εκατομμύρια ευρώ, θα δημιουργηθεί ειδική αναπτυξιακή εταιρεία, η οποία θα ανήκει κατά 50% στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατά 50% στους Κινέζους εταίρους. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η ίδρυσή της μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του Δημάρχου του Chongqing.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, όπως ενημέρωσε ο κ. Τατούλης, το επιχειρηματικό αυτό πάρκο θα είναι κέντρο logistic καιθα αναπτύξει την κοινή επιχειρηματικότητα Ελληνικών και Κινεζικών εταιρειών, ακόμα και βιομηχανιών, ενώ θα σέβεται απόλυτα το πολιτισμικό υπόβαθρο της Πελοποννήσου και την αγροτική της οικονομία.

«Η συμφωνία μας αυτή είναι η πρώτη πρακτική εφαρμογή των διμερών διακρατικών συμφωνιών Ελλάδας – Κίνας και της στρατηγικής «Μια Ζώνη – Ένας Δρόμος» της Κίνας» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και ανακοίνωσε ότι ήδη 70 μεγάλες Κινεζικές εταιρείες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν, όπως επίσης και αρκετές σημαντικές Ελληνικές εταιρείες. «Η επιτυχία μας αυτή είναι αποτέλεσμα του οράματός μας, του σχεδίου μας, της εργατικότητάς μας, της επιμονής μας, της αποτελεσματικότητάς μας και της στήριξής μας από τους πολίτες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

Ροή Ειδήσεων