• Αναζήτηση

Η Μέι προειδοποιεί: Το Brexit κινδυνεύει εάν καταψηφιστεί η συμφωνία διαζυγίου

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε σήμερα ότι η σχεδιαζόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να εκτροχιαστεί, σε μια ύστατη προσπάθεια να κερδίσει βουλευτές που τάσσονται υπέρ του Brexit και έχουν κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία της για το διαζύγιο.

Η τύχη της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου είναι αβέβαιη καθώς το κοινοβούλιο φαίνεται ότι θα απορρίψει τη συμφωνία της Μέι αύριο το βράδυ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια σειρά από πιθανές εκβάσεις, που κυμαίνονται από ένα άτακτο διαζύγιο έως την ολοκληρωτική ανατροπή του Brexit.

Η Μέι χρησιμοποίησε ως αφορμή την ομιλία της σε εργοστάσιο στην πόλη Στόουκ-ον-Τρεντ στην κεντρική Αγγλία, οι κάτοικοι της οποίας τάσσονται υπέρ της αποχώρησης, για να δηλώσει στους βουλευτές ότι το να μπλοκαριστεί τελείως το Brexit είναι τώρα πιθανότερη έκβαση από το να αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

«Υπάρχουν κάποιοι στο Γουεστμίνστερ οι οποίοι επιθυμούν να καθυστερήσουν ή ακόμα και να σταματήσουν το Brexit και οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μηχανισμό για το κάνουν», δήλωσε η Μέι.

«Ενώ η πιθανότητα μη συμφωνίας παραμένει σοβαρός κίνδυνος, έχοντας παρατηρήσει τα γεγονότα στο Γουεστμίνστερ τις τελευταίες επτά ημέρες, εκτιμώ τώρα ότι η πιο πιθανή έκβαση είναι μια παράλυση στο κοινοβούλιο που δημιουργεί τον κίνδυνο να μην συμβεί το Brexit», συμπλήρωσε η Μέι, η οποία αναμένεται να απευθυνθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων στις 17:30 ώρα Ελλάδας.

Πηγή: Η Μέι προειδοποιεί: Το Brexit κινδυνεύει εάν καταψηφιστεί η συμφωνία διαζυγίου | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων