• Αναζήτηση

H δήμαρχος Ρώμης και η εκκλησία σκοτώνονται ποιος θα πάρει τα χρήματα από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι

Μια διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην δήμαρχο της Ρώμης και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία για το τι πρέπει να συμβεί με τα νομίσματα που ανακτώνται από το διάσημο συντριβάνι Τρέβι.

Κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ συγκεντρώνονται από το διάσημο γλυπτό. Μέχρι τώρα, τα χρήματα δίνονταν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της εκκλησίας που βοηθά τους άπορους.

Αλλά τώρα η δήμαρχος Ρώμης, Βιρτζίνια Ράγκι, θέλει να χρήματα να δαπανώνται πλέον για την καταρρέουσα υποδομή της πόλης. Αλλά η καθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas αναφέρει πως η απώλεια εισοδήματος θα πλήξει τους φτωχούς.

«Δεν το προβλέψαμε αυτό» δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης, ο πατέρας Μπενόνι Αμπάρους στην Avvenire, την εφημερίδα της ιταλικής διάσκεψης των επισκόπων. «Ελπίζω να μην είναι αυτό το τελικό αποτέλεσμα».

Η εφημερίδα δημοσίευσε ένα σκληρό άρθρο σχετικό με την κίνηση αυτή το Σάββατο, με τίτλο «Αρπάζουν τα χρήματα από τους φτωχούς».

Την ίδια ώρα, οι δημοτικοί σύμβουλοι ενέκριναν την αλλαγή, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο.

Ωστόσο, πολλοί Ιταλοί κατέφυγαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ζητήσουν την επανεξέταση του θέματος από το δημοτικό συμβούλιο της Ρώμης, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Να σημειωθεί πως η Ράγκι έγινε δήμαρχος Ρώμης το 2016, με την δημοτικότητά της να έχει μειωθεί πολύ καθώς δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χρεωμένης πόλης.

Τον Οκτώβριο, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο για να καταγγείλουν την κυρία Ράγκι πως απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των σκουπιδιών και των λακκουβών στους δρόμους της πόλης.

Το Fontana di Trevi, ηλικίας σχεδόν 300 ετών, δέχεται εκατομμύρια τουριστών κάθε χρόνο. Η παράδοση της ρίψης κερμάτων έγινε διάσημη από το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «Three Coins in the Fountain» από την ομώνυμη ταινία του 1954.

Το σιντριβάνι εμφανίστηκε επίσης στην ταινία του 1960 «La Dolce Vita» με την ηθοποιό Ανίτα Έκπμεργκ να βουτά στα νερά του με ένα στράπλες φόρεμα.

 

Πηγή: H δήμαρχος Ρώμης και η εκκλησία σκοτώνονται ποιος θα πάρει τα χρήματα από τη Φοντάνα Ντι Τρέβι | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων