• Αναζήτηση

Πασκαλίν Λεπελτιέ: Η πρώτη γυναίκα στη Γαλλία που απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σομελιέ

Η Πασκαλίν Λεπελτιέ, πολυβραβευμένη σομελιέ που ζει στη Νέα Υόρκη και λάτρης των βιολογικών και φυσικών κρασιών, αναδείχθηκε η «προσωπικότητα της χρονιάς» από το Revue du vin de France, το μηνιαίο γαλλικό περιοδικό για το κρασί, διαδεχόμενη τον περυσινό νικητή, τον σκηνοθέτη Σεντρίκ Κλαπίς.

«Είναι συναρπαστικό, απίστευτο» που το έγκυρο αυτό περιοδικό μού απονέμει αυτή την τιμή, αντέδρασε η Πασκαλίν Λεπελτιέ.

«Δέχτηκα το βραβείο του RVF γιατί νιώθω σαν ένα σύμβολο της ανάγκης να συλλογιζόμαστε τι πίνουμε, τι τρώμε, τι πρέπει να κάνουμε για να πάψουμε να καταστρέφουμε τα εδάφη και να προσπαθούμε να είμαστε κινητήρια δύναμη για να αλλάξει όλη η γεωργία», εξήγησε.

Στα 38 της χρόνια, η Λεπελτιέ πέτυχε μια ιστορική διπλή επιτυχία στα τέλη του 2018: έγινε η πρώτη γυναίκα στον κλάδο των σομελιέ που κέρδισε στον διαγωνισμό των Καλύτερων Εργατών της Γαλλίας (MOF) και απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σομελιέ της Γαλλίας.

Η Πασκαλίν εργάζεται στη Νέα Υόρκη, στο γαστρονομικό εστιατόριο Racines που βρίσκεται στη συνοικία Tribeca όπου η Λεπελτιέ διαχειρίζεται μια κάβα με 2.500 ετικέτες κρασιών Η Πασκαλίν εργάζεται στη Νέα Υόρκη, στο γαστρονομικό εστιατόριο Racines που βρίσκεται στη συνοικία Tribeca όπου η Λεπελτιέ διαχειρίζεται μια κάβα με 2.500 ετικέτες κρασιών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ανζέ, λίκνο του κρασιού του Λίγηρα.
Εργάζεται στη Νέα Υόρκη, στο γαστρονομικό εστιατόριο Racines που βρίσκεται στη συνοικία Tribeca όπου η Λεπελτιέ διαχειρίζεται μια κάβα με 2.500 ετικέτες κρασιών το 80% των οποίων προέρχεται από βιοδυναμικούς αμπελώνες.
Στις ΗΠΑ πήρε το Δίπλωμα του Master Sommelier το 2014.

Αμπελώνας της χρονιάς αναδείχθηκε του Vincent Dureuil-Janthial (Rully) στη ΒουργουνδίαΑμπελώνας της χρονιάς αναδείχθηκε του Vincent Dureuil-Janthial (Rully) στη Βουργουνδία

Ανάμεσα στους βραβευθέντες του RVF για το 2019, αμπελώνας της χρονιάς αναδείχθηκε ο Vincent Dureuil-Janthial (Rully) της Βουργουνδίας, ο οποίος επιστρέφει σταδιακά στη βιολογική καλλιέργεια, και κρασέμπορος της χρονιάς ο όμιλος Duclot του Μπορντό.

Το βραβείο Καινοτομίας δόθηκε στον Μισέλ Ντραπιέ για τον μηδενικού άνθρακα καμπανίτη του.

Ένας νεαρός από τη Σαβοΐα και λάτρης της βιολογικής καλλιέργειας, ο Ματιέ Γκουρί, ο οποίος επέστρεψε στη Γαλλία από την Αυστραλία όπου εργάστηκε στις οινοποιίες Michel Chapoutier και Jasper Hill, απέσπασε το βραβείο Ανακάλυψης.

Το βραβείο Καινοτομίας δόθηκε στον Μισέλ Ντραπιέ για τον μηδενικού άνθρακα καμπανίτη τουΤο βραβείο Καινοτομίας δόθηκε στον Μισέλ Ντραπιέ για τον μηδενικού άνθρακα καμπανίτη του

Το περιοδικό RVF ιδρύθηκε το 1927 και την τελευταία δεκαετία βραβεύει κάθε χρόνο ανθρώπους που εργάζονται για την υπεροχή και την προαγωγή του κρασιού στη Γαλλία.

Το 2018 βράβευσε τον σκηνοθέτη Σεντρίκ Κλαπίς, ο οποίος πέρασε μια ολόκληρη χρονιά σε έναν αμπελώνα για τα γυρίσματα της ταινίας Ce qui nous lie (“Επιστροφή στη Βουργουνδία” /2017). Ο Αλέν Ζιπέ, δήμαρχος του Μπορντό, βραβεύτηκε το 201

Πηγή: Πασκαλίν Λεπελτιέ: Η πρώτη γυναίκα στη Γαλλία που απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σομελιέ | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων