• Αναζήτηση

Ενταση στο Παιδείας -Καθηγητές σκαρφάλωσαν στην πύλη -Εδιωξαν αστυνομικούς [εικόνες]

Ένταση επικρατεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 200 εκπαιδευτικοί έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμών βάσει μοριοδότησης που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να εισβάλουν στο υπουργείο, ενώ οι αστυνομικοί να τους αποτρέψουν. Κάποιοι εκπαιδευτικοί σκαρφάλωσαν στην πύλη του υπουργείου και πέρασαν στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ η ένταση οξύνθηκε όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τους διώξουν. Τελικά οι ένστολοι αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο, καθώς οι καθηγητές τούς έδιωξαν.

Καθηγητές και δάσκαλοι, με τη στήριξη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο σύστημα διορισμών, από το οποίο προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα βασίζεται στο πτυχίο και στην προϋπηρεσία τους και το άλλο 50% στην κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.ά.).

Οι συγκεντρωμένοι, χαρακτηρίζοντας τα κριτήρια μοριοδότησης ως «κριτήρια απολύσεων» δηλώνουν ότι το νέο σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζεται το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 200 εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμώνΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα περίπου 200 εκπαιδευτικοί διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο νέο σύστημα διορισμών

Επιπλέον, ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησης.

Εξάλλου, νωρίτερα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ δεν ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα που τους είχε απευθύνει για τις 9:30 το πρωί ο υπουργός Παιδείας σε αίθουσα της Βουλής. Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι «η συνάντηση της Πέμπτης μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο υπουργείο Παιδείας υπό την δυναμική αντίδραση του κλάδου».

Καθηγητές και δάσκαλοι με τη στήριξη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο σύστημα διορισμών από το οποίο προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα βασίζεται στο πτυχίο και την προϋπηρεσία τους και το άλλο 50% από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλωνΚαθηγητές και δάσκαλοι με τη στήριξη ΟΛΜΕ και ΔΟΕ εναντιώνονται στο σχεδιαζόμενο σύστημα διορισμών από το οποίο προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα βασίζεται στο πτυχίο και την προϋπηρεσία τους και το άλλο 50% από την κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα των διορισμών εκπαιδευτικών -ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης ή μη της συνάντησης- αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μέσα στην ημέρα.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την υλοποίηση του τριετούς προγράμματος 15.000 μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, ήταν το κύριο θέμα της εισήγησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησηςζητούν άμεση συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις προσλήψεις και το νέο σύστημα μοριοδότησης

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την εκπαίδευση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές προβλέπει ότι το 2019 θα προσληφθούν 4.500 εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή και 5.250 εκπαιδευτικοί θα προσληφθούν το 2020 και άλλοι τόσοι το 2021, ούτως ώστε να καλυφθούν συνολικά οι ανάγκες των δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης.

Πάντως, οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι αφενός το νέο σύστημα υποβαθμίζει τα πτυχία τους και αφετέρου ότι οι 15.000 διορισμοί δεν είναι αρκετοί. Όπως λένε για να καλυφθούν επαρκώς τα κενά απαιτούνται περί τους 25.000 διορισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα των διορισμών εκπαιδευτικών -ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης ή μη της συνάντησης- αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μέσα στην ημέραΣύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα των διορισμών εκπαιδευτικών -ανεξαρτήτως της πραγματοποίησης ή μη της συνάντησης- αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μέσα στην ημέραΟι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι αφενός το νέο σύστημα υποβαθμίζει τα πτυχία τους και αφετέρου ότι οι 15.000 διορισμοί δεν είναι αρκετοίΟι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι αφενός το νέο σύστημα υποβαθμίζει τα πτυχία τους και αφετέρου ότι οι 15.000 διορισμοί δεν είναι αρκετοίΌπως λένε για να καλυφθούν επαρκώς τα κενά απαιτούνται περί τους 25.000 διορισμούςΌπως λένε για να καλυφθούν επαρκώς τα κενά απαιτούνται περί τους 25.000 διορισμούς

Πηγή: Ενταση στο Παιδείας -Καθηγητές σκαρφάλωσαν στην πύλη -Εδιωξαν αστυνομικούς [εικόνες] | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων