• Αναζήτηση

Αποκαλυπτικό βίντεο: H Μέι τα… έψαλε στον Γιούνκερ στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Με άγριες διαθέσεις πλησίασε η Τερέζα Μέι τον πρόεδρο της Κομισιόν φθάνοντας το πρωί στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Aν και δεν ακούγεται η στιχομυθία στο βίντεο που ανήρτησε στο twitter o δημοσιογράφος, Φίλιπ Σάιμ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός φαίνεται να ζητά εξηγήσεις από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που την είχε επιπλήξει χθες στις δηλώσεις του, κατηγορώντας την ότι πήγε χωρίς προτάσεις περιμένοντας απαντήσεις από την ΕΕ.

Ενσωματωμένο βίντεο

Philip Sime@PhilipSime

A sombre-looking Theresa May arrives for day two of the Brexit summit as EU leaders insist her deal is “not open for renegotiation”.

«Με χαρακτήρισες αόριστη (νεφελώδη)» φαίνεται να του λέει, κι εκείνος βάζει το χέρι του σ’ εκείνο της Μέι σαν να θέλει να την καθησυχάσει

Χθες βράδυ ο Γιούνκερ κατηγόρησε την Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι ήταν «αόριστη και ανακριβής» στο δεκάλεπτο που μίλησε ζητώντας από τους Ευρωπαίους ηγέτες στήριξη και πρόσθετες διαβεβαιώσεις για τη δικλείδα ασφαλείας στο Ιρλανδικό σύνορο (backstop) προκειμένου να μπορέσει να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία για το Brexit.

H κατήφεια στο πρόσωπο της Μέι κατά την άφιξή της το πρωί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν κάτι παραπάνω από ορατή μετά το ΟΧΙ των 27 στις εκκλήσεις της.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της συνόδου, φάνηκε να επιβεβαιώνει ότι τα έψαλε στον πρόεδρο της Κομισιόν, όταν είπε ότι είχε μια «ρωμαλέα» συζήτηση μαζί του.

Πηγή: Αποκαλυπτικό βίντεο: H Μέι τα… έψαλε στον Γιούνκερ στη σύνοδο Κορυφής της ΕΕ | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων