• Αναζήτηση

Ψυχρή εισβολή σε ολόκληρη τη χώρα -Στα λευκά η μισή χώρα [εικόνες]

Σφοδρό είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, με χαμηλές θερμοκρασίες, και τα πρώτα χιόνια να έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Σε αρκετά σημεία το θερμόμετρο άγγιξε τους μηδέν βαθμούς, ενώ περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ήδη έχουν «ντυθεί» στα λευκά!

Το… έστρωσε σε Τρίκαλα και Καρδίτσα

Xιονίζει, από τις πρωινές ώρες, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.

Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί.

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες μέσα από την πόλη των Τρικάλων, όπου τα πάντα έχουν «ντυθεί» στα λευκά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Επέλαση του χιονιά και στην Ήπειρο

Χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα και σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν.

Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.

Επίσης, χιονίζει σε όλες τις περιοχές της ορεινής Άρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.

Πυκνή χιονόπτωση στην Πάρνηθα

Πυκνό είναι το χιόνι και στην Πάρνηθα σήμερα, η οποία έχει μεταμορφωθεί σε ένα κατάλευκο τοπίο.

Η έντονη χιονόπτωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί και συνεχίζεται όπως αποδεικνύεται και από τη live κάμερα μέχρι και τώρα.

Οι βράχοι στα Μετέωρα «ντύνονται» στα λευκά

Χιονίζει αυτή την ώρα σε Καλαμπάκα και Μετέωρα και το θέαμα κάτω από τα πελώρια βράχια της περιοχής είναι μοναδικό.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια την  νύχτας έπεσαν κάτω από τους μηδέν βαθμούς και οι κάτοικοι των περιοχών ξύπνησαν με το πρώτο χιόνι.

Λευκό τοπίο το Κρυονέρι Κορινθίας

Στα λευκά έχει «ντυθεί» όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο, το Κρυονέρι Κορινθίας. Το κρύο είναι τσουχτερό και το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα!

Χιόνια στο ψηλότερο βουνό της Κεφαλονιάς

Ενα εντυπωσιακό βίντεο δείχνει την χιονισμένη Κεφαλονιά από ψηλά. Τα πλάνα είναι τον Αίνο, το ψηλότερο βουνό του νησιού στο οποίο έπεσαν και τα πρώτα χιόνια αυτές τις μέρες.

Συγκεκριμένα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών στο νησί, το τοπίο έγινε λευκό στις ορεινές περιοχές του νησιού, από τον Αίνο έως τα ορεινά στο Πυργί.

Στα «λευκά» και τα Καλάβρυτα

Προβλήματα παρουσιάζονται, χωρίς να έχουν κλείσει οι δρόμοι, στην Καλαβρύτων – Κλειτορίας, στον αυχένα Πριολίθου. Μόνο με αλυσίδες γίνεται επίσης η κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Πούντας – Καλαβρύτων, ενώ στα οχήματα που δεν είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες απαγορεύεται η άνοδος στο Καλάβρυτα από τη διασταύρωση της Πούντας.

Στον δρόμο από την Χαλανδρίτσα προς Καλάβρυτα, μέχρι αυτή την ώρα, δεν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα και γίνεται κανονικά η κίνηση των οχημάτων. Επί ποδός βρίσκεται ο μηχανισμός προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι, ενώ συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Πηγή: Ψυχρή εισβολή σε ολόκληρη τη χώρα -Στα λευκά η μισή χώρα [εικόνες] | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων