• Αναζήτηση

Βατικανό: O Πάπας Φραγκίσκος απομακρύνει καρδινάλιους που κατηγορούνται για σκάνδαλα [εικόνες]

Την πόρτα της εξόδου, από το συμβούλιο των στενών του συνεργατών, «δείχνει» ο Πάπας Φραγκίσκος σε δυο καρδινάλιους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, όπως μετέδωσε προ ολίγου το πρακτορείο AFP.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Βατικανό επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του την είδηση και γνωστοποίησε ότι πρόκειται για τον Αυστραλό Καρδινάλιο Τζωρτζ Πελ και τον Χιλιανό Καρδινάλιο Φρανσίσκο Χαβιέ Ερασουρίζ.

Ο καρδινάλιος Τζωρτζ Πελ / Φωτογραφία: FlickrΟ καρδινάλιος Τζωρτζ Πελ / Φωτογραφία: Flickr

Και οι δυο εμπλέκονται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

O καρδινάλιος Φρανσίσκο Χαβιέ Ερασουρίζ / Φωτογραφία: WikipediaO καρδινάλιος Φρανσίσκο Χαβιέ Ερασουρίζ / Φωτογραφία: Wikipedia

Ο Τζωρτζ Πελ κατηγορήθηκε, αρχικά, το 2002, για την σεξουαλική κακοποίηση ενός 12χρονου αγοριού, σε μια καθολική κατασκήνωση νέων το 1961.
Το 2013, ωστόσο, ξεκίνησε μια μεγάλη έρευνα της Αυστραλιανής αστυνομίας, η οποία φανέρωσε ότι είχαν γίνει 5 με 10 ακόμη καταγγελίες, σε βάρος του Πελ, για κακοποίηση ανηλίκων, από το 1978 έως το 2001. Τον Ιούνιο του 2017 ασκήθηκε δίωξη στον Πελ για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κατά συρροή.

Σε ό,τι αφορά τον Ερασουρίζ, οι Αρχές της Χιλής ανακάλυψαν ένα email που είχε στείλει το 2009 προς έναν καθολικό Επίσκοπο, στο οποίο περιέγραφε το πώς επιχειρούσε να προστατεύσει έναν καθολικό ιερέα ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων. Τρία θύματα του συγκεκριμένου ιερέα ονόμασαν τον Ερασουρίζ ως τον επικεφαλής της απόπειρας συγκάλυψης του σεξουαλικού σκανδάλου.

Πηγή: Βατικανό: O Πάπας Φραγκίσκος απομακρύνει καρδινάλιους που κατηγορούνται για σκάνδαλα [εικόνες] | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων