• Αναζήτηση

Γάλλος εισαγγελέας: «Αλλαχού Ακμπάρ» φώναζε ο μακελάρης στην επίθεση του Στρασβούργου

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» («Αλλαχού Ακμπάρ») φώναζε ο μακελάρης του Στρασβούργου την ώρα που άνοιγε πυρ κατά του πλήθους στη χριστουγεννιάτικη αγορά, αποκάλυψε ο εισαγγελέας των Παρισίων, που έχει αναλάβει την έρευνα.

«Βάσει της τοποθεσίας που αποτέλεσε στόχο, του τρόπου που έδρασε ο επιτιθέμενος, του προφίλ του και των μαρτυριών που συλλέχθηκαν από αυτούς που τον άκουσαν να φωνάζει ‘Αλλάχ Ακμπάρ’, την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της εισαγγελίας του Παρισιού», σημείωσε.

Όπως διευκρίνισε ο Ρεμί Ετζ δύο είναι οι νεκροί της φονικής επίθεσης κι ένας εγκεφαλικά νεκρός, ενώ από τους 12 τραυματίες οι έξι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Αναφορικά με το δράστη είπε ότι πρόκειται για άτομο «πολύ γνωστό στις Αρχές», κάτοικο Στρασβούργου, 29 ετών, ονόματι Σερίφ Σ. «Είναι πολύ γνωστός στην αστυνομία κυρίως για κλοπές και πράξεις βίας». Ο φάκελος του δράστη είναι βεβαρημένος με 27 καταδίκες για αδικήματα που διέπραξε στη Γαλλία και τη Γερμανία.

O 29χρονος Σερίφ ΣεκάτO 29χρονος Σερίφ Σεκάτ

Ο εισαγγελέας είπε ακόμη ότι ο ύποπτος είχε χρησιμοποιήσει στην επίθεση ένα πιστόλι κι ένα μαχαίρι. «Πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών της ομάδας Sentinelle, οι οποίοι απάντησαν στα πυρά του. Σίγουρα εκείνη τη στιγμή ήταν που τραυματίστηκε» τόνισε . Ταξιτζής που μετέφερε έντρομος τον μακελάρη είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα στις Αρχές ότι ήταν όντως λαβωμένος.

Ο εισαγγελέας είπε ότι η αστυνομία προσπαθούν να ανακαλύψει το δρομολόγιο του δράστη και κατά πόσον είχε συνεργούς. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση τέσσερις συγγενείς του δράστη.

Ίσως έχει διαφύγει στη Γερμανία ο δράστης

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Bild», η οποία επικαλείται κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας της Γερμανίας και της Γαλλίας ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης ενδέχεται να έχει διαφύγει ή να προσπαθεί να διαφύγει στη Γερμανία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γερμανικές Αρχές έλαβαν σχετική ενημέρωση από τους Γάλλους συναδέλφους τους νωρίς το πρωί και εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας ειδικά στην περιοχή της νοτιοδυτικής Γερμανίας, όπου ήδη από χθες το βράδυ έχουν αναπτυχθεί και δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής ομάδας BFE+.

Ο  Σερίφ Σεκάτ, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί στην Γερμανία για σοβαρή ληστεία και είχε απελαθεί στην Γαλλία το 2017, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα, ενώ τονίζεται ότι οι αρμόδιες Αρχές θα έπρεπε να έχουν εκδώσει απαγόρευση εκ νέου εισόδου του στην χώρα.

Το Βερολίνο δεν έχει στοιχεία για διασυνδέσεις του μακελάρη με τζιχαντιστές

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών διευκρίνισε ότι η  Γερμανία δεν έχει πληροφορίες που να δείχνουν ότι ο ύποπτοςέχει ισλαμιστικό υπόβαθρο.

«Από γερμανικής πλευράς, δεν έχουμε πληροφορίες για το εμπλεκόμενο πρόσωπο που να δείχνουν ότι έχει ένα ισλαμιστικό υπόβαθρο», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου σε τακτική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Πηγή: Γάλλος εισαγγελέας: «Αλλαχού Ακμπάρ» φώναζε ο μακελάρης στην επίθεση του Στρασβούργου | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων