• Αναζήτηση

Το ευρωπαϊκό αναπηρικό κίνημα απαιτεί τα άτομα με αναπηρία να έχουν δικαίωμα ψήφου το 2019

Το EDF ξεκίνησε συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο ζητώντας μέτρα από όλα τα κράτη της ΕΕ

Σκάλες στα εκλογικά κέντρα. Πολλές, πολύπλοκες οδηγίες. Δυσανάγνωστα ψηφοδέλτια. Οι υποψήφιοι που ψηφίζουν εκ μέρους τυφλών. Στέρηση του νομικού δικαιώματος της ψήφου στα άτομα με νοητική αναπηρία. Αυτά τα συνηθισμένα ζητήματα θα εξακολουθούν να εμποδίζουν τα άτομα με αναπηρία να ψηφίζουν το 2019.

Πάνω από 80 εκατομμύρια άτομα με αναπηρία αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα που λύνονται εύκολα στις εκλογές. Σε μια εποχή όπου η αποχή, ο σκεπτικισμός και η πολιτική απάθεια είναι υψηλότερες από ποτέ, είναι απαραίτητη η παροχή προσβάσιμων εκλογών. Θα δείξει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για τους πολίτες τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, και μαζί και η ΕΣΑμεΑ, ξεκίνησε συλλογή υπογραφών για τις «Ευρωεκλογές για όλους«.

ΛΕμε στους ηγΕτες ότι θΕλουμε μια ΕυρΩπη ίσων. ΛΕμε στους ηγΕτες ότι πρΕπει να κΑνουν την ΕυρΩπη πιο δημοκρατικΗ. ΛΕμε στους ηγΕτες ότι 80 εκατομμΥρια ευρωπαϊκΕς φωνΕς εΙναι σημαντικΕς.

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος ΕΣΑμεΑ και EDF, δήλωσε ότι «το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσαι είναι από τα σημαντικότερα δικαιώματα που έχουμε. Αυτή η συνεχιζόμενη διάκριση πρέπει να τελειώσει.»

 

Ενώστε τη φωνή σας με τη δική μας.

Υπογράψτε εδώ.

 

Ροή Ειδήσεων