• Αναζήτηση

«Προδότη, θα λογοδοτήσεις», «άφησε το χέρι μου!» -Στη δημοσιότητα οι τελευταίοι διάλογοι του Κασόγκι

Αποκαλυπτικούς διαλόγους από τα ηχητικά ντοκουμέντα που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη δημοσιεύει τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος.

«Αφήσε το χέρι μου! Τι νομίζεις ότι κάνεις;», ακούγεται, σύμφωνα με το Haberturk, να λέει ο Κασόγκι στο τμήμα θεωρήσεων του προξενείου, όπου έχουν καταγραφεί συνολικά επτά λεπτά.

Σύμφωνα με τον τουρκικό ιστότοπο, αμέσως μόλις μπήκε ο αρθρογράφος της Washington Post στο προξενείο, τον έπιασαν τέσσερα άτομα, ένα απ’ τα οποία τον άρπαξε απ’ το χέρι, και τον οδήγησαν στη «Β μονάδα» του προξενείου, όπου στεγάζονται διοικητικά τμήματα.

Ένα απ’ αυτά τα άτομα ήταν ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρέμπ, ο φερόμενος ως επκεφαλής της 15μελούς «ομάδας των εκτελεστών», ενώ ένα άλλο πρόσωπο που κατονομάζεται είναι ο πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμαντ αλ Οτάιμπι.

«Προδότη! Θα λογοδοτήσεις», ακούγεται να φωνάζει ο Μουτρέμπ, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα ειδήσεων. Τα υπόλοιπα λεπτά του ηχητικού ντοκουμέντου περιλαμβάνουν μια φραστική φιλονικία, αλλά και θορύβους από ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια.

Πάνω από μία ώρα μετά την είσοδο του Κασόγκι στο προξενείο στις 13:14 της 2ας Οκτωβρίου 2018 ακούγεται μια ανδρική φωνή να λέει: «είναι ανατριχιαστικό να φοράω τα ρούχα ενός άνδρα που σκοτώσαμε πριν από είκοσι λεπτά», ενώ παραπονιέται ότι τα παπούτσια του θύματος είναι πολύ στενά και του απαντούν να φορέσει τα δικά του. Πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για έναν άνδρα που κατονόμασαν Τούρκοι αξιωματούχοι ως τον Μουσταφά αλ Μαντάνι και ο οποίος καταγράφηκε σε κάμερες ασφαλείας λίγες ώρες αργότερα να βολτάρει στο φημισμένο Μπλε Τζαμί της Κωνσταντινούπολης με τα ρούχα του Κασόγκι, αλλά διαφορετικά παπούτσια.

Σύμφωνα με το Haberturk έγιναν συνολικά 19 τηλεφωνήματα προς τη Σαουδική Αραβία από την «Γ΄μονάδα», όπου βρίσκεται το γραφείο του Προξένου, τέσσερα εκ των οποίων μεταξύ του Μουτρέμπ και του στενού συμβούλου του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, Σαούντ αλ Καχτάνι, ο οποίος απηλλάγη τον περασμένο μήνα των καθηκόντων του. Μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα ούτε οι Τουρκικές Αρχές ούτε το Ριάντ. Η σορός του Τζαμάλ Κασόγκι, σφοδρού επικριτή του πρίγκιπα διαδόχου, δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Πηγή: «Προδότη, θα λογοδοτήσεις», «άφησε το χέρι μου!» -Στη δημοσιότητα οι τελευταίοι διάλογοι του Κασόγκι | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων