• Αναζήτηση

Σαουδική Αραβία: «Αντάρτικο» κατά του πρίγκιπα διαδόχου από μέλη της βασιλικής οικογένειας

Φρένο στην ανάρρηση του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας θέλουν να βάλουν δεκάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας στον απόηχο της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι.

Σύμφωνα με τρεις πηγές προσκείμενες στη βασιλική αυλή, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Daily Express,  πρίγκιπες και ξαδέλφια του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν αναζητούν τρόπους να αλλάξουν τη σειρά διαδοχής του θρόνου, αλλά δεν πρόκειται να δράσουν όσο είναι εν ζωή ο βασιλιάς Σαλμάν, καθώς θεωρούν απίθανο να στραφεί και εκείνος κατά του γιου του. Οι αντίπαλοι του MbS όπως είναι γνωστός στη Δύση ο πρίγκιπας διάδοχος, συζητούν την πιθανότητα να αναλάβει το τιμόνι του βασιλείου μετά τον θάνατο του βασιλιά ο μοναδικός εν ζωή αδελφός του, πρίγκιπας Αχμέντ μπιν Αμπντουλαζίζ, ο οποίος θα είχε και τη στήριξη ορισμένων δυτικών χωρών, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, σε περίπτωση που το αποφάσιζε.

O πρίγκιπας Αχμέντ μπιν Αμπντουλαζίζ (Φωτογραφία: YouTube)O πρίγκιπας Αχμέντ μπιν Αμπντουλαζίζ (Φωτογραφία: YouTube)

Ο 76χρονος Αχμέντ μπιν Απντουλαζίζ, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εσωτερικών της χώρας επί τέσσερις δεκαετίες και επέστρεψε τον περασμένο μήνα στο βασίλειο,  είχε εκφραστεί αρνητικά για τη νέα ηγεσία της χώρας και σύμφωνα με σαουδαραβικές πηγές ήταν ένα από τα τρία ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας που είχαν αντιταχθεί το 2017 στην προώθηση του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην κορυφή της σειράς διαδοχής του θρόνου.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν ότι κατά τη γνώμη τους ο αδελφός του βασιλιά δεν θα αναστρέψει τις οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έκανε ο MbS κι εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσει την ενότητα μέσα στην βασιλική οικογένεια.

Πηγή: Σαουδική Αραβία: «Αντάρτικο» κατά του πρίγκιπα διαδόχου από μέλη της βασιλικής οικογένειας | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων