• Αναζήτηση

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα -Ζητούν αυξήσεις [εικόνες]

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν συνταξιουχικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα.

Ανάμεσα στα αιτήματα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ και ΤΕΕ είναι η επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης καθώς και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Με κεντρικό σύνθημα “Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί, με κόπο και ιδρώτα είναι πληρωμένα”, η ΣΕΑ που διοργανώνει την κινητοποίηση, αιτείται να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση βάσει της προσωπικής διαφοράς σε κυρίους και επικουρικές συντάξεις όπως προβλέπεται από τον νόμο 4387/16 (Κατρούγκαλου).

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιουχικές οργανώσειςΜαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν αυτήν την ώρα συνταξιουχικές οργανώσεις

Επιπλέον, διεκδικεί άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, ορισμό κατώτερης σύνταξης στα 600 ευρώ -αντί των 360 ευρώ που είναι σήμερα-, καμία μείωση αφορολόγητου, οικογενειακών επιδομάτων, συντάξεων χηρείας και ΕΚΑΣ, απόδοση σύνταξης σε όσους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια εισφορών τους, δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και επιστροφή όλων των περικοπών από το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο των μνημονίων.

Τέλος, οι συνταξιούχοι ζητούν άμεση απόδοση -χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα- ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρακρατά σε κυρίους, επικουρικές συντάξεις και εισφορά αλληλεγγύης και πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕ.

Ανάμεσα στα αιτήματα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ και ΤΕΕ είναι η επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξηςΑνάμεσα στα αιτήματα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΝΑΤ, ΠΣΣ Δικηγόρων, ΠΕΤΟΜ και ΤΕΕ είναι η επιστροφή 13ης και 14ης σύνταξης

Οι συμμετέχοντες στην πορεία διαμαρτυρίας είναι πάνω από 4.000 άτομα. Σημειώνεται ότι είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι πέριξ της Πλατείας Συντάγματος.

Προηγήθηκε η χτεσινή μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας, με το σύνθημα “Ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί” να κυριαρχεί. Σήμερα, αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες μεγάλες πόλης της Ελλάδας.

Ζητούν άμεση απόδοση -χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα- ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρακρατά σε κυρίους, επικουρικές συντάξεις και εισφορά αλληλεγγύης και πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕΖητούν άμεση απόδοση -χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα- ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρακρατά σε κυρίους, επικουρικές συντάξεις και εισφορά αλληλεγγύης και πλήρη συμμόρφωση στις αποφάσεις του ΣτΕΑυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Σταδίου από το ύψος της πλατείας Ομονοίας λόγω της κινητοποίησης των συνταξιούχωνΑυτή την ώρα είναι κλειστή η οδός Σταδίου από το ύψος της πλατείας Ομονοίας λόγω της κινητοποίησης των συνταξιούχωνΠροηγήθηκε η χτεσινή μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας, με το σύνθημα "Ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί"Προηγήθηκε η χτεσινή μαζική κινητοποίηση που οργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη οι συνταξιούχοι της Βόρειας Ελλάδας, με το σύνθημα “Ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο νόμος Κατρούγκαλου να καταργηθεί”

Έχει κλείσει η οδός ΣταδίουΈχει κλείσει η οδός ΣταδίουΟι συνταξιούχοι διαμαρτύρονταιΟι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται

Πηγή: Διαμαρτυρία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας αυτή την ώρα -Ζητούν αυξήσεις [εικόνες] | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων