• Αναζήτηση

Με γνώμονα τη Γυναίκα γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας στην Καλαμάτα

Η Κίνηση Πολιτών Μεσσηνίας, η Φιλοσοφική Ομάδα Καλαμάτας, η Κοινότητα Νέδουσας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέδουσας διοργάνωσαν το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Rex, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας αλλά και στο ρόλο που διαδραματίζει η γυναίκα σε αυτή.

Για το λόγο αυτό, το πάνελ αποτελείτο από γυναίκες επιτυχημένες στον τομέα τους ενώ περαιτέρω οι τοποθετήσεις τους αφορούσαν γυναίκες όλων των εποχών που διέπρεψαν στο φιλοσοφικό αλλά και το επιστημονικό πεδίο.

Ομιλήτριες ήταν η Ουρανία (Ράνια) Λυμπεροπούλου, συγγραφέας, μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων συγγραφέων και γραμματέας της Ένωσης Πολιτών Μεσσηνίας, η Γεωργία Νυφούδη-Βουλγαράκη συγγραφέας-ποιήτρια μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων, η Τίνα Κουτσουμπού συγγραφέας επίσης μέλος Ένωσης Συγγραφέων Μεσσηνίας και η Ελένη Βραχάτη δημοσιογράφος της ένωσης πολιτιστικών συντακτών η οποία ασχολείται με τη ρητορική και τη φιλοσοφία.

Συντονίστρια της εκδήλωση η δημοσιογράφος Λίνα Παπαβασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 2002 την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της UNESCO, που αναγνώρισε την ανάγκη για κοινό στοχασμό πάνω στα σύγχρονα προβλήματα, που απασχολούν την ανθρωπότητα.

Την ημέρα αυτή, ο οργανισμός του ΟΗΕ για τον πολιτισμό και την εκπαίδευση προτρέπει τα κράτη – μέλη του να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συζητήσεις για φιλοσοφικά θέματα.

Μετά το πέρας των ομιλιών υπήρξε συζήτηση με το κοινό ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με live μουσικό πρόγραμμα.

Ροή Ειδήσεων