• Αναζήτηση

Αυστρία: Προειδοποιητικές απεργίες σε πάνω από 1.200 εργοστάσια μετάλλου

Προειδοποιητικές απεργίες από σήμερα έως μεθαύριο Τετάρτη, που αφορούν 130.000 εργαζόμενους σε πάνω από 1.200 εργοστάσια και επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Αυστρία, κηρύττουν τα συνδικάτα του μετάλλου, έπειτα από την αποτυχία και του πέμπτου γύρου των ετήσιων συλλογικών διαπραγματεύσεων για αύξηση των μισθών.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι απεργιακές κινητοποιήσεις πλήττουν και μεγάλες, διεθνώς γνωστές αυστριακές εταιρείες στο χώρο του μετάλλου όπως οι Magna, Miba, Andritz και Bosch, καθώς και τμήματα των εργοστασίων της χαλυβουργικής Voestalpine.

Από την πλευρά τους, τα συνδικάτα ζητούν αύξηση 5%, αλλά οι εργοδότες παρέμειναν και στη διάρκεια του πέμπτου γύρου των διαπραγματεύσεων αμετακίνητοι στην απόφασή τους να παραχωρήσουν αύξηση μόνον 2,7%.
Προειδοποιήσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις το φθινόπωρο είχε ανακοινώσει η Αυστριακή Συνομοσπονδία Συνδικάτων από το περασμένο καλοκαίρι, μετά την ψήφιση, στις 5 Ιουλίου, από την αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του αμφιλεγόμενου νόμου για την θέσπιση δωδεκάωρου ημερήσιας εργασίας ή εξηντάωρης εβδομάδας εργασίας.

Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αυστριακή αντιπολίτευση και οργανώσεις των εργαζομένων, στο πλαίσιο των οποίων είχε πραγματοποιηθεί τεράστια – για τα αυστριακά δεδομένα – πορεία και διαδήλωση στο κέντρο της Βιέννης με τη συμμετοχή 100.000 ανθρώπων.

Πηγή: Αυστρία: Προειδοποιητικές απεργίες σε πάνω από 1.200 εργοστάσια μετάλλου | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων