• Αναζήτηση

Υπουργός Υποδομών: Θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας

Στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη στο metaforespress.gr, στο πλαίσιο του 7ου European Aviation Conference που διεξάγεται στην Αθήνα.

«Η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα ένα διεθνές αεροδρόμιο, αυτό είναι της Καλαμάτας, το οποίο θα εξυπηρετεί την Πελοπόννησο», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, σημειώνοντας ότι ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα προκηρυχθεί στα πρότυπα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας είναι υπό τη διαχείριση των 23 κρατικών αεροδρομίων της ΥΠΑ και σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας για το 2017 διακίνησε 276.725 επιβάτες, έναντι 227.980 το 2016, ενώ οι πτήσεις ανήλθαν στις 3.319 έναντι 2.684 το 2016.

Σύμφωνα με αναλυτές της αεροπορικής αγοράς, «το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μπορεί να επωφεληθεί από τις ενισχυμένες τουριστικές ροές που διαπιστώνονται στην ευρύτερη περιοχή, εξαιτίας και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Costa Navarino, ενώ είναι προφανές ότι η κατασκευή ενός μεγάλου, διεθνούς αεροδρομίου στην Καλαμάτα θα ωφελήσει όλη την Πελοπόννησο».

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο υπουργός Μεταφορών (το σχετικό video παρατίθεται παρακάτω) ανέπτυξε την στρατηγική του υπουργείου και για τα υπόλοιπα κρατικά περιφερειακά αεροδρόμια, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά θα παραχωρηθούν επιμέρους εμπορικές χρήσεις σε ιδιώτες, ενώ οι υποδομές θα παραμείνουν στην ΥΠΑ.

Ροή Ειδήσεων