• Αναζήτηση

Με μπουλντόζες «μπούκαρε» το ΣΔΟΕ σε βενζινάδικο στην Ελευσίνα -Πώς έκλεβαν όλους τους οδηγούς στα καύσιμα (video)

Τις παράνομες δραστηριότητες ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Ελευσίνα έφερε στο φως έλεγχος του ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία και τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει έκαναν λόγο για μηχανισμό νόθευσης υγρών καυσίμων, με αποτέλεσμα την απάτη σε βάρος των καταναλωτών, κάτι το οποίο αποκαλύφθηκε μετά την… έφοδο στο βενζινάδικο.

Οι επιτήδειοι μέσω τηλεχειριστηρίου άλλαζαν τη σύνθεση του καυσίμου που φτάνει στην αντλία και τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων, αναμειγνύοντας σε οποιαδήποτε αναλογία θέλουν τα νόμιμα υγρά καύσιμα, με λαθραία ή άλλα πετρελαιοειδή, ή ακόμα και με σκέτο αέρα.

Οι καταναλωτές έπεφταν θύματα των απατεώνων σε ό,τι αφορά την ποσότητα, αλλά και την ποιότητα των καυσίμων.

Ο έλεγχος διενεργήθηκε από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, ύστερα από καταγγελία που έφτασε στο Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου (ΣΕΚ) για παράνομες δραστηριότητες σε πρατήριο της Ελευσίνας.

Άμεσα στήθηκε διήμερη επιχείρηση, ενώ τα συνεργεία ελέγχου έφεραν ακόμα και μπουλντόζες για να σκάψουν και να αποκαλύψουν τι κρυβόταν κάτω από το έδαφος.

https://www.youtube.com/watch?v=-7cQITUQAHk

 

 

Οι ανακαλύψεις των Αρχών

Το όλο σύστημα λειτουργούσε βάσει ενός μηχανισμού που ενεργοποιούνταν με δύο τηλεχειριστήρια και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αλλάξει το μείγμα του καυσίμου, αλλά και σε ποια αντλία του πρατηρίου θα κατέληγε αυτό.

Στο φως ήρθαν πέντε νόμιμες δεξαμενές καυσίμων, δύο παράνομες οι οποίες ήταν κάτω από το έδαφος, μία αδήλωτη 7.000 λίτρων και μία ακόμη διπλάσια σε μέγεθος, 14.000 λίτρων.

Επίσης, ανακαλύφθηκε ένα ολόκληρο υπόγειο δίκτυο σωληνώσεων κάτω από το έδαφος, παροχέτευε καύσιμα από τις παράνομες δεξαμενές στις νόμιμες.

Βρέθηκε επιπλέον ένα βυτιοφόρο 4.000 λίτρων από το οποίο είχαν αφαιρεθεί οι μετρητές, ένας υπολογιστής αλλά και «ανεπίσημα» βιβλία, με την βοήθεια των οποίων οι Αρχές προσπαθούν να προσδιορίσουν τον όγκο των παράνομων καυσίμων που διακινούντο, αλλά και πρόσωπα ή διευθύνσεις που συνδέονται με την δράση του κυκλώματος.

Με την ολοκλήρωση της έρευνας, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, θα υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία για την ποινική δίωξη των υπευθύνων.

Πηγή: Με μπουλντόζες «μπούκαρε» το ΣΔΟΕ σε βενζινάδικο στην Ελευσίνα -Πώς έκλεβαν όλους τους οδηγούς στα καύσιμα [βίντεο] | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων