• Αναζήτηση

Στρατηγική συνεργασία Επιμελητηρίου Μεσσηνίας & Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συνεχίζοντας την πολιτική εξωστρέφειας και επιδιώκοντας την περεταίρω εμβάθυνση των σχέσεων του με την ακαδημαϊκή κοινότητα πραγματοποίησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συνάντηση εργασίας με τον Καθηγητή του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαο Ζαχαριά, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιου Κατσή.

Σκοπός της ενημέρωσης ήταν η στρατηγική συνεργασία των δύο φορέων προκειμένου να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν δράσεις που θα συμβάλλουν στη ζητούμενη ανάπτυξη της γνώσης, της καινοτομίας και της έρευνας, γεγονός που θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.

Ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαρίστησαν τον Καθηγητή κ. Ζαχαριά για την παρουσία του, εξέφρασαν την στήριξη του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στο έργο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την επιθυμία της επιχειρηματικής κοινότητας για την καθιέρωσή του ως βασικού πυλώνα ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής και ως συνδετικού κρίκου μεταξύ γνώσης και αγοράς.

Επίσης, Πανεπιστήμιο και Επιμελητήριο, αναφέρθηκαν σε κοινές δράσεις που μπορούν να αναπτύξουν, όπως η συνεργασία στο πρόγραμμα «ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821-Δρόμοι Ελευθερίας» που υλοποιείται, ενώ εξέφρασαν την ευχή, η συνεργασία αυτή, να ενταθεί και να αποφέρει περισσότερα αποτελέσματα προς όφελος, τόσο της ακαδημαϊκής, όσο και της επιχειρηματικής κοινότητας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Ροή Ειδήσεων