• Αναζήτηση

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινά τη σαιζόν η Kalamata BC

Τη Media Day της νέας σεζόν πραγματοποίησε η Kalamata BC την περασμένη Πέμπτη (11/10), με αυτήν να ξεκινά στη Γ’ Εθνική αύριο (14/10) και τη Μεγαρίδα να έρχεται στην Τέντα, ως η πρώτη αντίπαλος.

Ο προπονητής και οι αθλητές τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης, με τον καθένα να αφήνει το δικό του στίγμα για την χρονιά αυτή που έρχεται και το «σύνθημα» της καθιέρωσης στην κατηγορία, με τη βοήθεια του κόσμου να είναι κοινό.

Ο προπονητής της ομάδας, Αντώνης Κούτρης, ανέφερε τα εξής: «Ο βαθμός ετοιμότητάς μας δεν είναι μεγάλος για την πρεμιέρα με τη Μεγαρίδα. Είναι γνωστό, ότι είχαμε πολλές απουσίες στη διάρκεια της προετοιμασίας. Ήταν πολλοί, αλλά το θετικό είναι πως ήταν μικροί, το πολύ μέχρι ένα μήνα δηλαδή. Η ομάδα, λοιπόν, σίγουρα δεν είναι έτοιμη, αν και έχουν επανέλθει όλα τα παιδιά, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει πως στην πρεμιέρα θα ρισκάρουμε τη συμμετοχή μερικών παιδιών, όπως είναι ο Γιαννουκάκης, ο Καλογερόπουλος και ο Κούτρης. Μπορεί να αγωνιστούν για λίγο χρόνο, ώστε να βρουν ρυθμό, αλλά αυτό θα φανεί αν μπορούμε να το κάνουμε στην πορεία του αγώνα.

Ο στόχος μας είναι να μείνουμε φέτος στην κατηγορία, σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με τρομερό επίπεδο. Πολλές ομάδες είναι επιπέδου Β’ Εθνικής και άνω, κάτι που είναι ευχάριστο για τον κόσμο, που θα δει όμορφο μπάσκετ και εξαιρετικούς παίκτες. Θα έρθει, για παράδειγμα, ο Γκαγκαλούδης που έχει παίξει Ευρωλίγκα, ο Τσάμης, ο Καλλινικίδης ή ο Αγγελόπουλος που έχουν παίξει στην Α1. Πολλές ομάδες έχουν τέτοιους παίκτες και το επίπεδο είναι ανεβασμένο φέτος. Υπάρχουν η Μεγαρίδα, η Αχαγιά, το Αιγάλεω, η Ακράτα και ο Ιωνικός ΝΦ.

Εμείς, όμως, φιλοδοξούμε να πετύχουμε το βασικό στόχο της παραμονής, να έχουμε υγεία, γιατί έχουμε φέρει κι εμείς παιδιά με παραστάσεις σε ανώτερες κατηγορίες, ενώ έχουμε ενισχυθεί και με παιδιά από την πόλη, που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο, όπως είναι ο Καλογερόπουλος ή ο Κοντόπουλος. Έχουμε αποκτήσει τον Αντώνη Γκοντόπουλο, που ήταν σεσημασμένος σκόρερ σε Α2 και Β’ Εθνική, μαζί με το περσινό μας υλικό και παιδιά που έχουν όρεξη και έχουν δυνατό χαρακτήρα, όπως ο Αλέξανδρος Πέζος. Δεν μπορώ να λησμονήσω και την απόκτηση του Μπάκα, που πέρυσι έπαιζε με το Μαρούσι στην Α2.

Η ομάδα, λοιπόν, θεωρώ πως έχει στηθεί αρκετά καλά για το στόχο της και, αν βρισκόμασταν σε φυσιολογικό όμιλο Γ’ Εθνικής, θα μπορούσαμε να λέμε πως θα σωζόμασταν εύκολα. Σε αυτό τον όμιλο, όμως, πρέπει σε κάθε ματς να παλεύουμε, για να μείνουμε τελικά το Μάιο. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας, να έρθει να δει καλό μπάσκετ, με τη διοίκηση να έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες από τη δική της πλευρά. Τον θέλουμε να στηρίξει την ομάδα, με συνέπεια μέχρι το τέλος. Να μείνουμε όλοι μαζί στη Γ΄Εθνική».

Ο νεοαποκτηθείς «άσος» Αντώνης Γκοντόπουλος ανέφερε από τη δική του πλευρά, αναφορικά με τη μεταγραφή του στην ομάδα και την νέα σεζόν, ότι «έγινε μία επαφή το καλοκαίρι, συναντήθηκα με τους ανθρώπους της διοίκησης, κατάλαβα ότι γίνεται μια οργανωμένη προσπάθεια, με αγάπη για την ομάδα από τον κόσμο. Αυτό ήταν που με κέρδισε. Η ομάδα είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία, αν και υπάρχουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε εθνικές κατηγορίες και έχουν εμπειρία. Πιστεύω, ότι με σωστή δουλειά και υγεία, θα καταφέρουμε το στόχο μας, που είναι η παραμονή, παίζοντας ταυτόχρονα καλό μπάσκετ. Οι προσωπικοί μου στόχοι έρχονται πάντα μαζί με αυτούς της ομάδας, αν επιτευχθεί ο στόχος μας θα είμαι ευχαριστημένος».

Στην Kalamata BC βρίσκεται ξανά ο Γιώργος Μπάκας, μετά από μία άκρως επιτυχημένη χρονιά στην Α2 με το Μαρούσι. «Να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά χωρίς άλλους τραυματισμούς. Παίζουμε στην πρεμιέρα με με μια ομάδα με διαφορετικούς στόχους. Και αυτό είναι θετικό γιατί μπορούμε να κάνουμε την έκπληξη. Το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσουμε να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο μπάσκετ και να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο», είπε, για να προσθέσει ένας εκ των αθλητών που βρίσκονται από την πρώτη μέρα στις τάξεις μας, ο Γιώργος Γιαννουκάκης, πως «θέλουμε να μας στηρίξει ο κόσμος τόσο την Κυριακή, όσο και σε όλη τη σεζόν. Πλέον είμαστε πιο έμπειροι και έχουμε μάθει από την πρώτη χρονιά στη Γ’ εθνική. Μπορούμε να πετύχουμε την παραμονή, αρκεί να έχουμε υγεία».

Νέο πρόσωπο είναι και ο επίσης διακριθείς τα προηγούμενα χρόνια στις εθνικές κατηγορίες, Δημήτρης Καλογερόπουλος, που τόνισε ότι «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Μπορεί να είχαμε μερικές ατυχίες, αλλά πιστεύω πως τις έχουμε ξεπεράσει και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Ξέρουμε, ότι η πρεμιέρα με τη Μεγαρίδα θα είναι δύσκολη, καθώς είναι μία ομάδα με αξιώσεις μεγαλύτερες από τις δικές μας, αλλά θα είμαστε απόλυτα έτοιμοι να διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί», ενώ ο νέος μας γκαρντ, Αλέξανδρος Πέζος, θα συμπλήρωνε πως «είμαστε έτοιμοι στο επίπεδο που μπορούσαμε να είμαστε, καθώς είχαμε πολλές ατυχίες. Πέρα από αυτό, δουλεύουμε καθημερινά με πολλές προπονήσεις και θα παλέψουμε για το καλύτερο. Ανυπομονούμε για την έναρξη της σεζόν, με όλους τους παίκτες μας, είτε αυτούς που αντιμετώπισαν προβλήματα είτε όσους καταφέραμε να βγάλουμε όλη την προετοιμασία. Θέλουμε να κάνουμε τα πάντα, για να σώσουμε την ομάδα».

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος υπήρξαν καθοριστικοί παράγοντες, στην άνοδο από την Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, και άφησαν το δικό τους στίγμα.

«Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρουμε μέχρι πού βρίσκονται οι δυνατότητές μας, ποια παιχνίδια θα διεκδικήσουμε καθαρά με τη δυνατότητα ίσως μερικών εκπλήξεων με μεγάλες ομάδες. Ο όμιλος είναι δύσκολος, θα βρούμε καταξιωμένους αθλητές, όπως ο Φώτσης και ο Γκαγκαλούδης, και θέλουμε κάθε ματς στην Τέντα να είναι γιορτή, πετυχαίνοντας τους στόχους μας», ανέφερε ο έμπειρος σκόρερ μας, ενώ ο Γιαννακόπουλος επεσήμανε τα εξής: «Ο όμιλος είναι δύσκολος, αλλά μας δίνει κίνητρο για να πάμε καλά. Ο στόχος είναι η παραμονή. Είχαμε πολλούς τραυματισμούς, αλλά περιμένουμε να γυρίσουν όλα τα παιδιά για να είμαστε έτοιμοι».

Μπορείτε ακολούθως να δείτε τις δηλώσεις:

Του Αντώνη Κούτρη ? http://bit.ly/antonis-koutris

Του Αντώνη Γκοντόπουλου ? http://bit.ly/antonis-gkontopoulos

Του Γιώργου Μαθιόπουλου ? http://bit.ly/giorgos-mathiopoulos

Των Δημήτρη Καλογερόπουλου-Αλέξανδρου Πέζου ?http://bit.ly/kalogeropoulos-pezos 

Ροή Ειδήσεων