• Αναζήτηση

Συνάντηση Καφαντάρη-Ξυγκώρου για την αξιοποίηση της Σαπιέντζας

Με βασικό θέμα την διαχείριση της Σαπιέντζας ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον γραμματέα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ.κ Βαγγέλη Ξυγκώρο και Παύλο Γκραίκη, φορείς και επαγγελματίες της Μεθώνης.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης σημείωσε: “Η μέχρι τώρα λειτουργία της Σαπιέντζας δεν είναι σε βαθμό που θα επιθυμούσα. Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, για αυτό είμαστε εδώ σήμερα προκειμένου να καταλήξουμε σε κοινό κείμενο με πρωτοβουλίες, που θα απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε αυτό που θέλει η περιοχή της Μεθώνης , με στόχο την ανάπτυξη της.»

Αφού ακούστηκαν οι απόψεις από όλες τις πλευρές , αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφο, για την αξιοποίηση του χώρου της Σαπιέντζας προς όφελος του τόπου και των πολιτών, στα αρμόδια Υπουργεία και τους βουλευτές .

Νωρίτερα ο Δήμαρχος με τον πρόεδρο και τον γραμματέα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ.κ Βαγγέλη Ξυγκώρο και Παύλο Γκραίκη, συζήτησαν για θέματα συνεργασίας της αυτοδιοίκησης με τον επαγγελματικό κόσμο.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας του Δήμου με τους επαγγελματίες, τονίζοντας τα εξής: «Επιβάλλεται η κοινή πορεία της αυτοδιοίκησης με τους επαγγελματίες καθώς στην οικονομία όλοι εμπλέκονται. Εμείς ως Δημοτική Αρχή έχουμε ως βασικό στόχο την δημιουργία μιας νέας οικονομικής κατάστασης για τον τόπο μας, μέσα από δράσεις που υποστηρίζουμε, ώστε οι νέοι να βρίσκουν εργασία. Ο τόπος πρέπει να βρει το δρόμο του , στην εποχή που διανύουμε. Έτσι η συνεργασία επιβάλλεται από το θεσμικό μας ρόλο.»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος σημείωσε , «ενωμένοι, αυτοδιοίκηση και επαγγελματίες μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου».

Ροή Ειδήσεων