• Αναζήτηση

Τουρκική εφημερίδα κατονομάζει 15 Σαουδάραβες ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση εξαφάνισης του Κασόγκι

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah της Τουρκίας γράφει σήμερα ότι έχει ταυτοποιήσει μια 15μελή ομάδα της υπηρεσίας πληροφοριών του Ριάντ που, όπως υποστηρίζει, εμπλέκεται στην εξαφάνιση του έγκυρου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά πριν από μια εβδομάδα να μπαίνει στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να πάρει κάποια έγγραφα σχετικά με τον γάμο του που επρόκειτο σύντομα να τελέσει. Η μνηστή του, η οποία τον περίμενε απ’ έξω, είπε ότι ποτέ δεν βγήκε από το κτίριο και τουρκικές πηγές υποστήριξαν ότι ο Κασόγκι, ο οποίος υπήρξε δριμύς επικριτής των αρχών της χώρας του, δολοφονήθηκε μέσα στη διπλωματική αποστολή.

Μια πηγή των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας είχε δηλώσει νωρίτερα στο Reuters ότι μια ομάδα από 15 υπήκοους Σαουδικής Αραβίας, περιλαμβανομένων κάποιων αξιωματούχων, έφθασαν στην Κωνσταντινούπολη και εισήλθαν στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που βρισκόταν εκεί ο Κασόγκι. Στη συνέχεια η ομάδα αυτή έφυγε από τη χώρα.

Ο Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά πριν από μια εβδομάδα να μπαίνει στο προξενείο της χώρας του στην ΚωνσταντινούποληΟ Κασόγκι εθεάθη για τελευταία φορά πριν από μια εβδομάδα να μπαίνει στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη

Η εφημερίδα δημοσίευσε τα ονόματα και το έτος γεννήσεως 15 Σαουδαράβων που υποστηρίζει ότι έφθασαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης στις 2 Οκτωβρίου. Δώδεκα από αυτούς έφθασαν νωρίς την περασμένη Τρίτη με βάση φωτογραφίες που ελήφθησαν στον έλεγχο διαβατηρίων, τις οποίες και δημοσίευσε η εφημερίδα. Οι 15 έφυγαν από τη χώρα σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, γράφει η Sabah.

Το δημοσίευμα αναφέρει επιπλέον ότι οι Σαουδάραβες διέμειναν στα ξενοδοχεία Wyndham και Movenpick της Κωνσταντινούπολης, στην ίδια δηλαδή συνοικία που βρίσκεται το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Και τα δύο ξενοδοχεία αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα δεν αναφέρει με ποιο τρόπο εξασφάλισε τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες.

Οι 15 έφυγαν από τη χώρα σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, γράφει η Sabah.Οι 15 έφυγαν από τη χώρα σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές, γράφει η Sabah.

Ένας από τους άνδρες αυτούς που κατονομάζεται στο δημοσίευμα είναι Σαουδάραβας ιατροδικαστής, σύμφωνα με πληροφορίες των σαουδαραβικών μέσων ενημέρωσης, και μέλος του ΔΣ της Σαουδαραβικής Ένωσης Ιατροδικαστών.

Ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV πρόβαλε βίντεο που, όπως υποστηρίζει, δείχνει τους άνδρες αυτούς να φθάνουν στο αεροδρόμιο και να κάνουν check-in σε ένα ξενοδοχείο καθώς και βίντεο που δείχνουν ένα μεγάλο φορτηγό να φθάνει στην οικία του γενικού πρόξενου δύο ώρες μετά την είσοδο του Κασόγκι στο προξενείο.

Η Σαουδική Αραβία έχει απορρίψει ως αβάσιμες τις κατηγορίες ότι δολοφόνησε ή απήγαγε τον Κασόγκι, ενώ οι σαουδαραβικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει το δημοσίευμα της Sabah.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Τουρκική εφημερίδα κατονομάζει 15 Σαουδάραβες ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση εξαφάνισης του Κασόγκι | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων