• Αναζήτηση

Τουρκία: Συνελήφθησαν 90 άτομα για διασυνδέσεις με το PKK

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 90 άτομα στο πλαίσιο μιας επιχείρησης κατά του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), ανέφερε σήμερα το γραφείο του εισαγγελέα του Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά).

Συνολικά 151 άτομα ερευνήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αυτής που πραγματοποιήθηκε σε εννέα πόλεις, μεταξύ των οποίων το Ντιγιάρμπακιρ που θεωρείται «πρωτεύουσα» της κυρίως κουρδικής νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Θεωρούνται ύποπτοι για διασυνδέσεις με το PKK, μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

Έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σε 183 διευθύνσεις, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα, και επέτρεψαν την κατάσχεση πολλών εγγράφων και «ψηφιακού υλικού».

Οι τουρκικές δυνάμεις της τάξης προχωρούν συχνά στη σύλληψη μελών ή φερόμενων ως συμπαθούντων του PKK, το αντάρτικο του οποίου εναντίον της Άγκυρας έχει προκαλέσει τουλάχιστον 40.000 θανάτους από το 1984.

Βίαια επεισόδια σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στη νοτιοανατολική Τουρκία μετά την επανάληψη της σύγκρουσης ανάμεσα στο PKK και στην Άγκυρα, έπειτα από την κατάρρευση μιας εύθραυστης εκεχειρίας το καλοκαίρι του 2015.

Την περασμένη Πέμπτη (4/10), οκτώ Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας που πυροδότησαν, σύμφωνα με τις αρχές, μαχητές του PKK.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Τουρκία: Συνελήφθησαν 90 άτομα για διασυνδέσεις με το PKK | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων