• Αναζήτηση

Βίντεο-σοκ από το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς -Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, μπήκε σε σπίτια (video)

Συνοδευόμενος από ανέμους ταχύτητας 144 χλμ/ώρα ο τυφώνας Φλόρενς σαρώνει τη Βόρεια Καρολίνα φέρνοντας μαζί του πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και σοβαρές πλημμύρες.

Περίπου 150 άνθρωποι εγκλωβίστηκαν απο τα νερά στα σπίτια τους στην πόλη του Νιου Μπερν με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να τους απομακρύνουν την ώρα που οι τοπικές Αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω άνοδο της στάθμης των υδάτων στην περιοχή και καλούν τους κατοίκους να «ανεβούν στον δεύτερο όροφο των σπιτιών τους».

Ο γειτονικός ποταμός Neuse ξεχείλισε χθες βράδυ καθώς η στάθμη του ανέβηκε πάνω από τρία μέτρα σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρων Κυκλώνων.

Την ίδια ώρα πάνω από 60 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά ανασύρθηκαν από ξενοδοχείο που κατέρρευσε στο Τζάκσονβιλ. Ο τυφώνας άνοιξε τρύπα σε τοίχο του ξενοδοχείου Triangle Motor Inn προκαλώντας την κατάρρευσή της στέγης ενώ κοιμόντουσαν μέσα οι πελάτες. Άμεση ήταν η επέμβαση αστυνομίας και πυροσβεστικής, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι άνεμοι ουρλιάζουν λυγίζοντας τα δέντρα στις ακτές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνα καθώς ξεκίνησε ήδη η επίθεση των στοιχείων της Φύσης που μπορεί να διαρκέσει μέρες και να μετατρέψει σε «υδάτινο κόσμο» μια εκτεταμένη περιοχή λόγω της παλίρροιας και των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Τα ορμητικά νερά προκάλεσαν ήδη καταστροφές στις παράκτιες κατοικίες βόρεια του Γουίλμινγκτον στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο τυφώνας υποβαθμίστηκε μεν στην κατηγορία 1, απ’ την 4 που ήταν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, καθώς πλησιάζε την ακτή, αλλά οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να αναμένουν «καταστροφικές» πλημμύρες σε περιοχές των δύο αυτών αμερικανικών πολιτειών.

Πρόσθετο σημείο ανησυχίας η βραδεία πορεία του φαινομένου, που ανάγκασε τον κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνα, Ρόι Κούπερ να προειδοποιεί για επικείμενη καταστροφή.

«Τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έλθει, αλλά αυτά είναι τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια για τα επόμενα 24ωρα. Η επιβίωση θα είναι ένα τεστ αντοχής, ομαδικής δουλειάς, κοινής λογικής και υπομονής», τόνισε.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει καθώς ο Φλόρενς θα μετακινείται στο εσωτερικό. Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ωκεανού μπορεί να καλυφθεί η ακτή από ορμητικά νερά ύψους άνω των τριών μέτρων, ενώ μόνον η Βόρεια Καρολίνα ενδέχεται να δεχθεί έως και 37 τρισ. λίτρα νερού – ποσότητα ικανή να γεμίσει 15 εκατομμύρια πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων!

Οι Αρχές είπαν ότι εξέδωσαν διαταγή εκκένωσης για 1.7 εκατομμύρια κατοίκους σε Βόρεια και Νότια Καρολίνα και Βιρτζίνια, αλλά παραμένει άγνωστο πόσοι ακολούθησαν τις εντολές, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου δέκα εκατομμύρια νοικοκυριά θα βρεθούν στο μονοπάτι του Φλόρενς.

https://www.youtube.com/watch?v=5of_Z5fGWFY

Εντυπωσιακά πλάνα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δείχνουν τον τυφώνα Φλόρενς να αρχίζει κάπως να εξασθενεί (βίντεο: YouTube)

Παράκτιες πόλεις έχουν εκκενωθεί, ενώ έκλεισαν σχολεία και καταστήματα μέχρι κάτω στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Στη Βόρεια Καρολίνα πάνω από 156.000 άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό και άλλοι 12.000 πήγαν σε καταφύγια.

Στη Νότια Κοαρλίνα πάνω από 400.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις παράκτιες περιοχές, εκ των οποίων οι 4.000 πήγαν σε καταφύγια.

 

Πηγή: Βίντεο-σοκ από το πέρασμα του τυφώνα Φλόρενς -Η θάλασσα βγήκε στη στεριά, μπήκε σε σπίτια [βίντεο] | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων