• Αναζήτηση

10 επαγγέλματα που μερικά χρόνια πριν δεν τα είχαμε καν φανταστεί!

χουμε την τάση να θεωρούμε τα χρόνια στα οποία μεγαλώσαμε πιο απλά, πιο αθώα σε σχέση με το σήμερα. Κάτι που σίγουρα ισχύει σε ένα βαθμό, σε μεγαλύτερο όμως οφείλεται στην μόνιμη τάση μας να εξιδανικεύουμε το παρελθόν.

Καλά μέχρι εδώ. Μια χαρά. Σε ένα πράγμα όμως, δεν σηκώνω κουβέντα. Όταν πήγαινα ακόμα σχολείο, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά και κατανοητά, σε ό,τι έχει να κάνει με τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Τα πιο πολλά παιδιά θέλαμε να γίνουμε γιατροί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφοι και αγνοούσαμε παντελώς κάποιες προοπτικές αποκατάστασης που σήμερα αποτελούν κανονικότατες δουλειές, με παχυλές αμοιβές και αναγνώριση, αν και κανείς δεν τις είχε σκεφτεί μέχρι πριν από μερικά χρόνια.

Ναι ΟΚ, ο κόσμος προχωράει, εξελίσσεται, όμως μερικά από τα παρακάτω επαγγέλματα δεν είμαι και τόσο βέβαιος ότι αποτελούν πρόοδο του είδους μας. Αν δεν έχεις καταλάβει ακόμα για ποια μιλάω, ορίστε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, φυσικά στα αγγλικά, γιατί είμαστε ψαγμένοι, δεν είμαστε τίποτα βλάχοι που κάνουμε κοινές δουλειές του ποδαριού.

Influencer

Τι λέει ότι κάνει: Επηρεάζει τις τάσεις της μόδας και τους ‘ακολούθους’ του, ποστάροντας από προϊόντα μέχρι συμβουλές ζωής που κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.

Τι κάνει στην πραγματικότητα: Δημοσιεύει άβολα ποστ που κάνουν ‘μπαμ’ ότι είναι στημένα, με αντάλλαγμα δωρεάν προϊόντα, χωρίς στην πραγματικότητα να επηρεάζει κανέναν εκτός του λογιστηρίου της εταιρείας που τον πληρώνει.

Groomer

Τι λέει ότι κάνει: Περιποιείται επαγγελματικά την κόμη, το μούσι και γενικότερα την τριχοφυία, στα πλαίσια που ορίζουν οι εκάστοτε τάσεις της μόδας, αναλαμβάνοντας να αλλάξει το λουκ του πελάτη του.

Τι κάνει στην πραγματικότητα: Κουρεύει και χτενίζει τρίχες. Αν θέλουμε να είμαστε και πιο ακριβείς, ο κανονικός ορισμός του groomer αφορά αυτόν που κουρεύει και χτενίζει τρίχες σκύλων.

Mixologist

Τι λέει ότι κάνει: Σχεδιάζει και εκτελεί καλλιτεχνικά κοκτέιλ τα οποία εκφράζουν την φιλοσοφία του ίδιου και του μαγαζιού στο οποίο εργάζεται.

Τι κάνει στην πραγματικότητα: Φτιάχνει και σερβίρει ποτά.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: oneman.gr

Ροή Ειδήσεων