• Αναζήτηση

ΤΕ Μεσσηνίας ΚΚΕ: Θρασύδειλη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής η βεβήλωση του μνημείου στη Χώρα

Το βράδυ 2 προς 3 Ιούλη, φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής βεβήλωσαν το μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Μανούσου το Γεφύρι στη Χώρα του Δήμου Πύλου – Νέστωρος.

Το μνημείο έχει στηθεί προς τιμή των 18 μαχητών και αξιωματικών του ΕΛΑΣ που σκοτώθηκαν στις 19 Ιούλη 1944, σε σκληρή μάχη ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές. Είχε προηγηθεί ενέδρα σε γερμανική φάλαγγα, η οποία ξεκίνησε από την Πύλο με προορισμό την Κυπαρίσσια. Ήταν μία από τις  πολλές μάχες που έδωσε ο ΕΛΑΣ ενάντια στους γερμανούς κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στη Μεσσηνία.

Η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα τη θρασύδειλη ενέργεια των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για ένα ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα, το οποίο υπερασπίζεται τους πολιτικούς του προγόνους, τους φασίστες και τους συνεργάτες τους, τους Ταγματασφαλίτες. Όσο μελάνι και να ρίξουν στις πλάκες του μνημείου, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τον Ηλία Σφακιανάκη, αξιωματικό του ελληνικού στρατού που εντάχτηκε στον ΕΛΑΣ, επικεφαλή της μάχης και τους 17 συμμαχητές του, γιατί είναι ήρωες στη συνείδηση του λαού μας. Σε αντίθεση με τις αστικές δυνάμεις των κατακτητών, των συνεργατών τους Ταγματασφαλιτών και των λοιπών συμμοριών που έχουν την αιώνια ρετσινιά του ρουφιάνου, του καταδότη, του Ναζί εγκληματία, του αγαπημένου παιδιού του αφεντικού.

Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για τη στάση της απέναντι στους χρυσαυγήτες. Με ευθύνη της καθυστερεί αδικαιολόγητα η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα τους αθωώνει με την κοινή παρουσία υπουργών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορες εκδηλώσεις.

Αυτοί ήταν πάντα οι φασίστες! Σήμερα καταστρέφουν τα μνημεία των λαϊκών ηρώων, αμαυρώνουν ότι θυμίζει στο λαό μας ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει. Είναι στην ίδια ρώτα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ κτλ) που θέλουν την αιώνια διατήρηση του συστήματος της εκμετάλλευσης. Αύριο θα αποτελούν την προμετωπίδα κράτους και εργοδοσίας ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα.

Να απομονωθούν τα μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, οι γυμνοσάλιαγκες της ΧΑ. Η εργατική τάξη, η νεολαία και ο λαός της περιοχής να απαντήσει με την άμεση αποκατάστασή του μνημείου και με την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή.

Ροή Ειδήσεων