• Αναζήτηση

Μ. Μάκαρης: Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη με τη χρήση νέων τεχνολογιών

Τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μια εξαιρετική διοργάνωση κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν workshop για τις έξυπνες πόλεις, πιλοτικές εφαρμογές, παρουσιάστηκαν δράσεις της ΚΕΔΕ για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και μίλησαν διακεκριμένοι ομιλητές από  την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», Μανώλης Μάκαρης, παρακολούθησε την  συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, θέλοντας να ενημερωθεί για σύγχρονα και πρωτότυπα προγράμματα που εφαρμόζονται ή μπορούν να εφαρμοστούν στις τοπικές κοινωνίες.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η παρουσία των νέων ανθρώπων της Καλαμάτας, καθώς συμμετείχαν σχολεία όπως το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας , το 2ο Λύκειο Καλαμάτας και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά όπου παρουσίασαν τις ιδέες τους  για τη βελτίωση της πόλης και της καθημερινότητας των κατοίκων της .

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έδωσαν έτσι το μήνυμα ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον, αν αναδείξουμε τους νέους, τους εμπιστευτούμε και αξιοποιήσουμε τη δυναμική τους, αλλά πολύ περισσότερο τις φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες τους.

Ταυτόχρονα το μήνυμα που δίνεται είναι ότι στο μέλλον η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και θα  διαμορφώνει πολιτικές ποιότητας ζωής σε πόλεις που θα διαθέτουν πολλούς και όμορφους κοινόχρηστους χώρους για τους πολίτες, με μείωση των ποσοστών ρύπανσης, με ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά και με αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Επίσης με ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεων και στόχο την τοπική ανάπτυξη και με καινοτόμες χρήσιμες εφαρμογές που θα βελτιώνουν ολοένα και περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών.

Για να γίνουν αυτά, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, των προσώπων και των αντιλήψεων που μας κρατούν στάσιμους και δυσχεραίνουν τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι δημότες μας.

Ροή Ειδήσεων