• Αναζήτηση

Σχέδιο εξαγοράς των βουλευτών των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ο Καμμένος

Εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε ο Πάνος Καμμένος για τις απειλές και πιέσεις που δέχονται στελέχη και βουλευτές των ΑΝΕΛ από νεοφασίστες και μέλη εγκληματικών οργανώσεων, όπως είπε.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε δηλώσεις του μετά την κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Γραμματείας των ΑΝΕΛ ανέφερε επίσης πως είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης τα κινητά τηλέφωνα των μελών των ΑΝΕΛ ώστε να ελεγχθούν τα απειλητικά sms και e-mail.

Οι απειλές

Όπως κατήγγειλε, «κατά το πέρας της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δέχθηκα σε προσωπικό λογαριασμό στο twitter μια κόπια ενός λογαριασμού ο οποίος δημοσίευσε το σύνολο των προσωπικών στοιχείων των βουλευτών, των στελεχών και των μελών των ΑΝΕΛ προκειμένου να ξεκινήσει ένα πογκρόμ απειλών σε όλη την Ελλάδα, κατευθυνόμενο από στελέχη της ΝΔ, όπως προκύπτει και από συγκεκριμένα sms που έφυγαν κατά λάθος και προς στελέχη των ΑΝΕΛ».

«Αυτές οι απειλές προχώρησαν σε κινητά τηλέφωνα, σε σταθερά τηλέφωνα οικιών και γραφείων βουλευτών αλλά και στελεχών των ΑΝΕΛ, απειλητικά τηλεφωνήματα τα οποία οδήγησαν και σε απειλητικές προσυγκεντρώσεις σε γραφεία των ΑΝΕΛ αλλά και σε σπίτια στελεχών προκειμένου να υποχρεώσουν τα στελέχη αυτά να εγκαταλείψουν του Ανεξάρτητους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Καμμένος και επισήμανε: «Ο στόχος είναι ο εκφοβισμός που είχε σαν αποτέλεσμα χθες στα Χανιά κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης όπου ήταν παρούσα η υπουργός Τουρισμού, κ. Κουντουρά, να έχουμε ένα στημένο τηλεοπτικό σόου όπου με επικεφαλής τον πρώην κρατούμενο των φυλακών, κ. Παντελή Καπαρουδάκη, στελεχών της Χρυσής Αυγής αλλά και υπαλλήλων συγκεκριμένου επιχειρηματικού ομίλου να γίνει μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος κατά των ΑΝΕΛ, ενός κλίματος το οποίο θα οδηγούσε, όπως εκείνοι επιθυμούσαν, στο να φυλλορροήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Δεν φυλλοροούν οι ΑΝΕΛ»

«Θέλω να διαβεβαιώσω ότι οι ΑΝΕΛ δεν φυλλοροούν. Θέλω να είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι αυτού του είδους η προπαγάνδα εις βάρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν θα μείνει αναπάντητη: Ζητάμε ομόφωνα, άμεσα δικαστική διερεύνηση με εμπλοκή του εισαγγελέα. Δίνουμε όλα τα κινητά τηλέφωνα της ΚΟ και των στελεχών μας στην διάθεση της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδειχθεί ποιός προσπαθεί, ουσιαστικά σε συνέχεια και αυτών που ειπώθηκαν στη Βουλή να καταλύσει το πολίτευμα. Γιατί περί καταλύσεως του πολιτεύματος πρόκειται η προσπάθεια η οποία γίνεται για εκφοβισμό στελεχών ενός δημοκρατικού κινήματος» υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Ζήτησα από Τσίπρα αν έρθει η συμφωνία στη Βουλή να εγκριθεί με 180»

Ο Π. Καμμένος, αποκάλυψε επίσης ότι έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό η έγκριση της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ, εάν και όταν έρθει στη Βουλή, να γίνει με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Οταν ρωτήθηκε πώς πέρασε η συμφωνία από τη Βουλή με την ανοχή των ΑΝΕΛ, απάντησε πως «αυτό που υπογράφηκε δεν ήταν συμφωνία αλλά σχέδιο συμφωνίας χωρίς νομική ισχύ». Ως εκ τούτου, εκτιμά ότι δεν θα περάσει από τα Σκόπια και άρα δεν θα φτάσει στην ελληνική Βουλή.

Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να μην κυρωθεί με 151

Ο κ. Καμμένος ανέφερε εάν ο πρωθυπουργός δεν κάνει δεκτή αυτή την πρόταση του και επιμένει η συμφωνία να κυρωθεί με 151 βουλευτές οι ΑΝΕΛ θα κάνουν ό,τι πρέπει προκειμένου αυτό να μην καταστεί δυνατό.

Σε ερώτηση εάν θα αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση πριν ξεκινήσει στη Βουλή η διαδικασία κύρωσης της συνθήκης ο κ. Καμμένος ανέφερε «αυτά θα τα δούμε εκείνη τη στιγμή αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και ότι πρέπει προκειμένου να μην υπάρξει κύρωση στη Βουλή»

Κάλυψε Σγουρίδη

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Παναγιώτη Σγουρίδη στον ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος τον κάλυψε.«Είδα όλη την συνέντευξη του και δεν προκύπτει αυτό που ο ΣΚΑΪ με τίτλους έβαλε στην συνέντευξη Σγουρίδη το πρωί».

Ακόμη επέμεινε πως δεν υπάρχει καμία συναλλαγή με τους δανειστές όσον αφορά το θέμα του χρέους προκειμένου η κυβέρνηση να υπογράψει τη συμφωνία

Οι αποχωρήσεις Δ. Καμμένου -Μ. Παπαδοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ, με αφορμή τη συμφωνία για το Σκοπιανό, αποχώρησε από το κόμμα ο βουλευτής Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος, σε αντίθεση με την κομματική γραμμή, ψήφισε «ναι», ενώ μία ημέρα αργότερα αποχώρησε η πρώην εκπρόσωπος Τύπου, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η σημερινή τοποθέτηση του αντιπροέδρου του κόμματος, Παναγιώτη Σγουρίδη που δήλωσε ότι «αν ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης, δεν θα τη δώσουμε». Επίσης, σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του Δημήτρη Καμμένου ότι η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είχε οικονομικά ανταλλάγματα, σημείωσε ότι «έγιναν κάποιες συζητήσεις και μπήκαν όλα στη ζυγαριά».

Ο Τέρενς Κουίκ «αδειάζει» τον Σγουρίδη

Σύγχυση επικρατεί για την στάση των ΑΝΕΛ μετά την ψηφοφορία για την Βόρεια Μακεδονία, συμφωνία που ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει ότι το κόμμα του θα την καταψηφίσει. Θα τεθεί θέμα δεδηλωμένης ή όχι;

Το πρωί ο Παναγιώτης Σγουρίδης δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα καταψηφίσουν την συμφωνία και οτι προφανώς τίθεται θέμα δεδηλωμένης. Πόσο μάλλον που η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι η ψηφοφορία είναι ψήφος εμπιστοσύνης.

Λίγη ώρα μετά ο Τέρενς Κουίκ έσπευσε να αδειάσει τον αντιπρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το τέλος.

«Θα βαδίσουμε μέχρι τέλους και από εκεί και πέρα όταν έρθει η συμφωνία, θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, απαντώντας στον Παναγιώτη Σγουρίδη.

«Δεν έχει εξουσιοδοτηθεί ο κ.Σγουρίδης να διατυπώσει τέτοια άποψη», σχολίασε ο Τ. Κουίκ μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Ανέφερε ότι θέση επίσημη εκφράζει ο Πάνος Καμμένος και ο εκπρόσωπος και πως η επίσημη θέση συνοψίζεται στο «ότι θα βαδίσουμε μέχρι τέλους και από εκεί και πέρα όταν έρθει η συμφωνία θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε».

Κληθείς να διευκρινίσει εάν σκοπός των ΑΝΕΛ είναι να παραμείνουν στην κυβέρνηση μέχρι το τέλος της θητείας της, ασχέτως από το τι θα πράξουν όταν η συμφωνία για το Σκοπιανό έρθει στη Βουλή, ο Τ. Κουίκ απάντησε «βεβαίως» και πρόσθεσε «δε θα διευκολύνουμε εκείνους που είναι φορτωμένοι με όλες τα ανομήματα του παρελθόντος να έρθουν στην εξουσία για να κουκουλώσουν ό,τι κάνανε και να ζητήσουν την ασυλία. Θα πάμε μέχρι τέλους και θα παρακαλέσω τη Δικαιοσύνη να επισπεύδει τις υποθέσεις που χειρίζεται. Τρέξτε όσο μπορείτε, βεβαίως γνωρίζω ότι είναι λίγοι».

Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται θέμα πλειοψηφίας 180 βουλευτών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στην ενημέρωση των δημοσιογράφων για το αν η κυβέρνηση θα ζητήσει πλειοψηφία 180 βουλευτών και το απέκλεισε:

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Θα επιδιώξουμε μια όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη πλειοψηφία. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Πρέπει να αποφασίσει αν θα είναι Μητσοτάκης εσωτερικού ή Μητσοτάκης εξωτερικού».

Πηγή:  iefimerida.gr

Πηγή: Σχέδιο εξαγοράς των βουλευτών των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ο Καμμένος | iefimerida.gr

Πηγή: Σχέδιο εξαγοράς των βουλευτών των ΑΝΕΛ κατήγγειλε ο Καμμένος | iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων