• Αναζήτηση

Ερχεται νέος φόρος σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τάμπλετ και υπολογιστές!

Φόρο στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, τα τάμπλετ και τους υπολογιστές επιβάλει με τροπολογία η κυβέρνηση.

Βέβαια ο φόρος είναι γνωστός ήδη από το καλοκαίρι του 2017 και πρόκειται για επιβάρυνση 2% που επιβάλλεται στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στους υπολογιστές όλων των ειδών και τα τάμπλετ υπέρ τον δικαιούχων πνευματικών δικαιωμάτων και ουσιαστικά υπολογίζεται ότι θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με περίπου 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αν και αρχικά ο νόμος προέβλεπε επιβολή του φόρου στις συσκευές με μνήμη άνω των 4gigabites, τώρα δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και θα πληρώνουν όλοι ανεξάρτητα της μνήμης της συσκευής.

Επίσης, επιβαρύνονται επιπλέον με 6% οι ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και οι ηλεκτρονικοί αποθηκευτικοί δίσκοι πάνω από 1 TB και με 4% οι φωτοτυπικές μηχανές, τα scanner, οι εκτυπωτές το χαρτί φωτοτυπίας και οι σκληροί δίσκοι μέχρι 1TB.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ

Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας προς ψήφιση στη συνεδρίαση της 15ης Μαΐου 2018, για την τροποποίηση του αρ. 18 Ν. 2121/1993 με την παρ. 2 του άρθρου 54 του Ν. 4481/2017 περί εύλογης αμοιβής για ιδιωτική αναπαραγωγή, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, (ΣΕΠΕ), εκφράζει για πολλοστή φορά την έντονη αντίθεσή του στο νόμο για την εύλογη αμοιβή των πνευματικών δικαιωμάτων με αφορμή τη συγκεκριμένη τροποποίηση και επισημαίνει τις σοβαρές συνέπειες που θα επιφέρει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων