Η ευτυχία, λένε, δεν είναι στόχος, αλλά τρόπος ζωής. Τα πρότυπα του δυτικού κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, κατασκεύασαν κατευθυνόμενους ανθρώπους σε έναν καταναλωτικό κόσμο. Παρακάτω θα βρεις 6 πράγματα που θα σε κάνουν λίγο πιο ελεύθερο και λίγο πιο ευτυχισμένο.

anapnoes.gr :  6 πράγματα που κάνουν όσοι αγαπούν τον εαυτό τους

Δεν είναι ανάγκη να αρέσεις σε όλους

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου με τα όλα τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου. Δεν είναι δυνατόν να αρέσεις σε όλους, επομένως δεν έχει κανένα νόημα να κάνεις πράγματα ή και να αλλάζεις την προσωπικότητά σου προκειμένου να κερδίσεις τη συμπάθεια ή την έγκριση των άλλων. «Σ’ όποιον αρέσουμε».

Μην προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους

Σε αντιστοιχία με το «μην αλλάζεις για κανέναν» έτσι και εσύ μην προσπαθείς να αλλάξεις τους γύρω σου προκειμένου να ταιριάξεις καλύτερα μαζί τους. Μάθε να ζεις μαζί τους αρμονικά, βρες το κουμπί που θα σε συνδέσει με τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και όταν έχεις πρόβλημα με κάποιον, προσπάθησε μαζί του να βρεις μια λύση, χωρίς να του κάνεις επίθεση γιατί έχει κάποιο χαρακτηριστικό που δεν σου αρέσει.

Μην εξαρτάσαι από τους φίλους σου

Οι φίλοι είναι το πιο όμορφο πράγμα που μπορείς να έχεις στη ζωή σου. Πρέπει όμως να μπορείς να σταθείς και μόνος σου στα πόδια σου, γιατί πολλές φορές θα βρεθείς αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις και οι φίλοι σου δεν θα βρίσκονται πάντα εκεί για να σε στηρίζουν. Άλλωστε η υπερβολική προσκόλληση στους ανθρώπους γύρω σου, όπως και σε κάθε τομέα, δεν είναι υγιής.

anapnoes.gr :  6 πράγματα που κάνουν όσοι αγαπούν τον εαυτό τους

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: glikaxamogela.gr