• Αναζήτηση

Η λάβα καταστρέφει σπίτια στη Χαβάη!

Σχεδόν 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πολλά από τα οποία έχουν καταστραφεί, ενώ εκατοντάδες ακόμα απειλούνται από τη λάβα του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη.

«Όταν έφυγα την Πέμπτη, είπα το αντίο επειδή έχω ζήσει εδώ πολύ καιρό και έχω δει τι κάνει η λάβα» δήλωσε ο κάτοικος στο BBC. «Νομίζω ότι είναι σημαντικό για όλους να είμαστε απλά ρεαλιστές» είπε.

Μία 45χρονη μητέρα σημείωσε ότι η απειλή τοξικών καπνών δεν ήταν αρκετή για να κάνει την οικογένειά της να εκτοπιστεί, αλλά ήταν οι εκρήξεις που συνδέονται με το Κιλαουέα. «Ένιωθα σαν εκρήγνυται ολόκληρη η πλευρά του λόφου» πρόσθεσε.

Νέες ρωγμές προκλήθηκαν τη νύχτα της Κυριακής με τη λάβα σε μία περιοχή να ανεβαίνει στα 70 μέτρα. Ειδικοί προειδοποιούν ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου μπορεί να συνεχιστεί για μήνες.

Ειδικότερα, επιστήμονες προβλέπουν ότι η λάβα, οι σεισμοί και οι εκλύσεις αερίων θα συνεχιστούν μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,9 βαθμών, που σημειώθηκε την Παρασκευή και ήταν ο μεγαλύτερος που καταγράφηκε στο νησί από το 1975…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: efsyn.gr

Ροή Ειδήσεων