• Αναζήτηση

Το μυστικό για να βγάλεις περισσότερη δουλειά σε λιγότερο χρόνο!

Από το να κοιτάζεις έξω από το παράθυρο, μέχρι να χαζεύεις και στο τελευταίο social δίκτυο του κινητού σου ή να πιάνεις κουβένταμε τους συναδέλφους σου πηγαίνοντας σαν πεταλουδίτσα από γραφείο σε γραφείο, η λίστα με τα πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν βαριέσαι στη δουλειάείναι μεγάλη σχεδόν ατελείωτη.

Σίγουρα φταίει και που η ικανότητα συγκέντρωσής μας, όσο τα social mediaεξωτερικά ερεθίσματα αυξάνονται, μειώνεται, αλλά η αναβλητικότητα πάντα είναι γλυκιά. Στην αρχή. Γιατί όσο περνάει η ώρα γίνεται πιο καταπιεστική και από μάνα που φωνάζει να πάρεις ζακέτα μέχρι που καταλήγει να γίνεται ο λόγος που σηκώνεσαι πολύ αργά από την καρέκλα σου.

Σε κάθε περίπτωση η παραγωγικότητα πάντα μειώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά αν αυτό, λόγω φόρτου εργασίας, δεν σε παίρνει να γίνει, υπάρχει ένας τρόπος να καταφέρεις να διατηρήσεις τη συγκέντρωση και την προσοχή σου σε αυτό που πρέπει να φέρεις εις πέρας.

Δεν είναι τυχαίο που αποφασίσαμε αυτό το άρθρο τέτοιες ημέρες. Συνήθως λίγο πριν ξεκινήσει ένα εορταστικό τετραήμερο ξεκούρασης είναι που κουράζεσαι περισσότερο αφού για να φύγεις ξένοιαστη από τη δουλειά και όντως να χαλαρώσεις, συνήθως, πρέπει να βυθιστείς στον υπολογιστή.

Σύμφωνα με τον Cal Newport, ερευνητή της επιστήμης της πληροφορικής και συγγραφέα του best seller, Deep Work: Rules For Focused Success in a Distracted World, η λύση για να διατηρήσεις (ή και να αυξήσεις) την παραγωγικότητα σου σε ιδεατά επίπεδα είναι να «αγκαλιάσεις» την αίσθηση της ανίας που σε καταλαμβάνει μετά από κάποιες ώρες στη δουλειά.

Ωραία. Τι πρέπει να κάνω;

«Είναι σχεδόν απίθανο να εισέλθεις στα βαθύτερα επίπεδα συγκέντρωσης, αν περνάς όλη την ώρα στη δουλειά αποφεύγοντας να ενδώσεις στην παραμικρή υπόνοια πλήξης», υποστηρίζει. Αυτό που προτείνει λοιπόν είναι να προγραμματίζεις διαλείμματα στη δουλειά σου στη διάρκεια των οποίων απλά θα χαζεύεις. Αυτό επιτρέπει στον εγκέφαλό σου να ξεκουραστεί και να επιστρέψει στα καθήκοντά του πολύ πιο συγκεντρωμένος.

Με την ίδια λογική, το να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο θέλεις να ολοκληρώσεις μια «δουλειά» θα σε αποθαρρύνει από το να παρασυρθείς και να ξεφύγεις χρονικά.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: ladylike.gr

Ροή Ειδήσεων