• Αναζήτηση

Ένας οδηγός για το πώς να ζεις με τους γονείς σου στα 20

Όταν ζεις στο 2017 μάλλον ξέρεις ότι πρέπει να βγάζεις τουλάχιστον 500€ τον μήνα για να μπορέσεις να συντηρείς τον εαυτό σου και μια υποτυπώδη γκαρσονιέρα. Αν δεις τις στατιστικές για τα ποσοστά των νέων που μετά τις σπουδές τους επιστρέφουν στο πατρικό τους ή μάθεις την ηλικία που οι περισσότεροι Έλληνες φεύγουν και ζουν σε δικό τους σπίτι, μάλλον θα νιώσεις μια επιθυμία να πάρεις μια σκηνή και να ζήσεις για πάντα σε μία καλύβα με κατσίκες, τρώγοντας θυμάρι και καμιά ντομάτα στην Πολύαιγο.

Όχι ότι η διαμονή με τη μαμά και τον μπαμπά δεν έχει και τα καλά της βέβαια. Από τη μία θα κάνεις οικονομία, θα σε περιμένει καθημερινά σπιτικό φαγάκι, πλυμένα και σιδερωμένα ρούχα και δε θα χρειάζεται πια να μοιράζεσαι με αγνώστους ένα οριακά βιώσιμο διαμέρισμα, γεμάτο βρώμα και ακαταστασία χωρίς θέρμανση και κλιματισμό, βιώνοντας μία μόνιμα μίζερη κακουχία. Από την άλλη όμως, όλο σου το είναι φωνάζει ΟΧΙ. Με τίποτα. Γιατί η επιστροφή στο σπίτι είναι χειρότερη κι απ’ το να μη φύγεις ποτέ και δεν σημαίνει απλώς λιγότερα έξοδα και οικογενειακή θαλπωρή με αχνιστό μουσακά και φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Αισθάνεσαι σαν ένα μεγάλο θλιβερό παιδί που δεν μπορεί να κάνει τίποτα σωστό. Δεν μπορείς να ζεις τη ζωή σου χωρίς ερωτήσεις. Χάνεις την πίστη στο μέλλον και το ξέρω καλά, επειδή έχει συμβεί σ’ εμένα και στους περισσότερους φίλους μου. Εδώ, λοιπόν, παραθέτω βιωματικές συμβουλές για να αποφύγεις τον νευρικό κλονισμό ως ενήλικας που ζει ακόμα στο ίδιο σπίτι με τους γονείς του.

Ένας οδηγός για το πώς να ζεις με τους γονείς σου στα 20

Να είσαι ειλικρινής για την κατάστασή σου με όσους βγαίνεις ραντεβού

Αν αρχίσεις από ντροπή να κρύβεις την πραγματικότητα και να αναφέρεσαι στη μαμά σου και τον μπαμπά σου ως Τζένη και Γιάννης, οι κατά πολύ μεγαλύτεροί σου συγκάτοικοι, το έχεις χάσει το παιχνίδι. Μπαίνεις σε μία ιστορία από την οποία πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να ξεφύγεις αργότερα. Δεν είστε συγκατοίκοι! Είναι οι πολυαγαπημένοι σου γονείς και δεν φτάνει που σε έχουν περιμαζέψει στο σπίτι τους 20 χρονών άνθρωπο, θα τους απαρνείσαι έτσι για χάρη του κάθε υποψήφιου έρωτα;

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: athensvoice.gr

Ροή Ειδήσεων