• Αναζήτηση

Επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου Mirage 2000-5!

Ξεκίνησε με δυσκολίες, λόγω του μεγάλου βάθους, αλλά και των καιρικών συνθηκών η επιχείρηση ανέλκυσης του μοιραίου Mirage 2000-5 που συνετρίβη στις 12 Απριλίου κοντά στη Σκύρο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

Το ηχητικό σήμα από τον καταγραφέα πρόσκρουσης του μαχητικού έχει εντοπιστεί στα εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Εκεί βρίσκεται και το ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο» και καιρού θέλοντος, καθώς στην περιοχή συνήθως πνέουν ισχυροί άνεμοι, θα ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες.

Επικεφαλής τςη επιχείρησης ανέλκυσης είναι η ερευνητική ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ενώ μαζί τους βρίσκονται και μέλη της Επιτροπής Διερεύνησης του Αεροπορικού Ατυχήματος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στα 800 μέτρα το flight data recorder

Ο καταγραφέας του Mirage 2000-5, το λεγόμενο flight data recorder, εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων στο βυθό της θάλασσας στην περιοχή 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Τα στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκονται στην περιοχή της πτώσης του Mirage 2000-5, εντόπισαν την εκπομπή σήματος από τον καταγραφέα πρόσκρουσης.

Η ανάθεση έργου ανέλκυσης του μοιραίου Mirage

Σύμφωνα με το protothema το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανέθεσε το συγκεκριμένο έργο, στο Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών(ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ) υπογράφοντας σχετική σύμβαση ύψους 400.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Ροή Ειδήσεων