• Αναζήτηση

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή των Μεσσηνίων Αγίων (video)

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε σήμερα, 22 Απριλίου 2018, η Σύναξη των Μεσσηνίων Αγίων στην Καλαμάτα.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Μεσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κορίνθου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα των Μεσσηνίων Αγίων και προέτρεψε τους πιστούς να τους ομοιάσουν.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ υγείας και ενισχύσεως των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας κουρέων-κομμωτών Ελλάδος, επί τη ευκαιρία της εορτής του προστάτη τους και ενός εκ των Μεσσηνίων Αγίων, Αγίου Ηλία του Αρδούνη.

Ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων και Ιερών Λειψάνων αυτών. Τιμές απέδωσαν οπλίτες του 9ου Σ.Π. και η φιλαρμονική του Δήμου Καλαμάτας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους προσκεκλημένους Αρχιερείς, τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και το εκκλησίασμα. Ευχήθηκε δε, οι Μεσσήνιοι Άγιοι να χαρίζουν υγεία και να σκέπουν τη ζωή όλων.

Ροή Ειδήσεων