• Αναζήτηση

«Phubbing» | Ο σύγχρονος τρόπος για να καταστρέψεις τη σχέση σου!

Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα γράφει σήμερα για έναν νέο όρο που έχει μπει στις ζωές μας και έχει την τάση να καταστρέφει τις σχέσεις μας. Προσοχή!

Ο λόγος σε εκείνη…

Φαίνεται πως η τεχνολογία όχι μόνο μας φέρνει πιο κοντά, μπορεί να μας απομακρύνει κιόλας, καταστρέφοντας ακόμα και τη σχέση με τον ερωτικό μας σύντροφο, αν δεν την χρησιμοποιήσουμε σωστά και το παρακάνουμε!

Το «PHUBBING» είναι ο νέος όρος που κατηγορείται για την καταστροφή των σχέσεων και υπολογίζεται ότι γύρω στο 70% των ανθρώπων «ενδίδουν» στη συνήθεια να κοιτούν το κινητό τους ακόμα και σε ένα καινούριο ραντεβού!

Phubbing λοιπόν, είναι η έντονη ανάγκη να δεις το κινητό σου την ώρα που βρίσκεσαι μαζί με το ταίρι σου, σε μία κοινωνική εκδήλωση με άλλους ανθρώπους, κλπ. Πρόκειται για την έντονη παρόρμηση να ελέγξεις το κινητό σου, ενώ βρίσκεσαι μαζί με σημαντικούς για εσένα ανθρώπους, που αναζητάς την παρέα τους και σε ενδιαφέρουν. Μόνο που το κινητό σου είναι πιο ενδιαφέρον ακόμα και από τον ερωτικό σου σύντροφο!
Και πως το αντιμετωπίζει εκείνος; Σίγουρα, όχι τόσο καλά όταν σε βλέπει να «χώνεσαι και να χάνεσαι» μέσα στο τηλέφωνό σου, παράπονο που ακούμε συχνά ως αιτία καυγάδων αλλά και έντονων συγκρούσεων στα ζευγάρια που έρχονται στο χώρο μας…

Πρόκειται για μια μορφή κοινωνικού αποκλεισμού, όπου οι άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω σου νιώθουν ότι είναι αόρατοι σε εσένα και πως δεν τους εκτιμάς! Το ίδιο δεν θα ένιωθες και εσύ άλλωστε, αν έβλεπες το σύντροφό σου να μην σου δίνει σημασία και να παίζει με το κινητό του, είτε ακούγοντας τραγούδια, είτε παρακολουθώντας τα mails του και τα social media;

Μην μου πεις ότι δεν έχεις παρατηρήσει, δει, γελάσει και κοροιδέψει ακόμα εκείνους που βρίσκονται σε μία παρέα αλλά είναι ο καθένας στον κόσμο του …κινητού του; Και μαζί και μόνοι λοιπόν, η νέα τάση!

Σύμφωνα με πολύ πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Εφαρμοσμένης Κοινωνικής Ψυχολογίας (Chotpitayasunondh & Douglas, 2018), το «Phubbing», συνδέθηκε με τη φτωχή επικοινωνία και τη μικρή ικανοποίηση μέσα στη σχέση.

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: tlife.gr

Ροή Ειδήσεων